Gå til indhold

Oversigt over åbne udbud inden for teknologiudvikling i ESA

Nedenfor er vist de åbne udbud inden for teknologiudvikling, hvor du kan søge støtte til din aktivitet

ESA’s åbne udbud i teknologiprogrammerne er blevet skabt med det formål at styrke udvikling af ny rumteknologi i ESA's medlemsstater. Teknologiprogrammerne er vigtige for et land som Danmark, der ikke selv har et nationalt rumprogram eller et teknisk rumagentur.

For at kunne tilgå det fulde udbudsmateriale og indsende dit forslag til aktivitet, skal du være registreret hos ESA på portalen "ESA-Star". Mulighederne for at søge om støtte til aktiviteter gennem et åbent udbud, hvor du selv formulerer aktiviteten er vist her for neden.

Bemærk: Henvend dig til Styrelsen for Forskning og Uddannelse for at høre, om der er ledige midler i teknologiprogrammerne, inden du søger ESA

Advanced Research in Telecommunications Systems (ARTES)

ARTES er ESA’s program for teknologiudvikling inden for telekommunikation, som i løbet af årene har fået et stadig bredere anvendelsesområde og i dag også har fokus på at kombinere anvendelsen af telekom-, jordobservations- og navigationssatellitter. ARTES består af flere delprogrammer, der primært fokuserer på at modne teknologier til at kunne klare sig på det kommercielle marked. I ARTES udvikles f.eks. både nye små satellitter og applikationer, der kombinerer data fra både telekom-, jordobservations- og navigationssatellitter. ARTES er et af de mest markedsnære af teknologiudviklingsprogrammerne.

ARTES delprogrammet Kick-Start kan søges direkte som et ITT (Intivation To Tender), hvilket betyder, at et forslag til Kick-Start aktivitet ikke skal gennem den danske evalueringsprocedure, men søges direkte hos ESA som et almindeligt ESA-udbud.

General Support Technology Programme (GSTP)

GSTP er oprindeligt målrettet ESA’s missioner, men har i dag også fokus på at fremme overførelsen af rumteknologi til resten af samfundet (spin-offs). GSTP tilbyder som ARTES en palet af delprogrammer, der dog i modsætning til ARTES, dækker hele udviklingsspektret fra grundlæggende gennemførlighedsstudier til faktisk validering af teknologier i rummet. GSTP udvikler f.eks. computere, antenner, strømforsyninger og udstyr til astronauter.

Investing in Industrial Innovation (InCubed)

InCubed har til formål at forbedre konkurrenceevnen for europæiske virksomheder på det globale marked inden for satellitbaseret jordobservation. Programmet støtter f.eks. udvikling af nye applikationer til både private virksomheder og offentlige myndigheder. Der er tale om et nyt teknologiprogram inden for ESA’s jordobservationsaktiviteter, som Danmark traditionelt har prioriteret højt. Programmet støtter særligt etablering af partnerskaber mellem ESA og virksomheder og offentlige myndigheder i programmets deltagerlande.

Navigation Innovation and Support Programme (NAVISP)

NAVISP er ligeledes et nyt teknologiprogram i ESA. Programmet har fokus på udnyttelsen og udviklingen af satellitbaserede navigations- og positioneringssystemer som Galileo og GPS. Målet med programmet er at udvikle udstyr og nye tjenesteydelser på basis af de globale navigations- og positioneringssatellitter, som bl.a. ESA har været med til at udvikle i regi af EU’s Galileo-program. Programmet støtter udvikling af f.eks. nye antenner, software og applikationer. NAVISP tilbyder også støtte til implementeringen af nationale programmer inden for navigation, hvilket kan have særlig interesse for danske myndigheder.

ESA Programmer Collage

Kontakt

Dennis Jorch Dehn Kristensen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 88 77
Email: djdk@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 09. januar 2023