Gå til indhold

Erhvervslivet hørt om dimensionering

Indlæg af uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (RV) bragt i Nordjyske Stiftstidende den 4. november 2014.

I NORDJYSKE Medier har der i den seneste tid været en skarp tone, der går imod regeringens ambition om at justere på antallet af studiepladser på de uddannelser, hvor der i længere perioder har været markante problemer med høj arbejdsløshed blandt de nyuddannede.

Den 31. oktober er  Lene Espersen (K) citeret for at sige, at erhvervslivet ikke er blevet hørt. Det er ganske enkelt ikke rigtigt. Vi har løbende været i dialog med uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet både forud for og efter modellen for dimensionering blev fremlagt.

Dansk Erhverv kalder det ligefrem positivt, at regeringen nu tør lægge bånd på de uddannelser, der generelt fører til overledighed samt, at modellen er tiltrængt.

Formålet med at tage en uddannelse er, at de studerende gennem fordybelse og faglighed kan skabe værdi for sig selv og for samfundet. Uddannelse er en investering, og jeg har endnu til gode at møde en studerende, der ikke er interesseret i at bruge sin uddannelse, viden og faglighed i et job.

Jeg lytter til alle input, men står fast på, at vi skal bremse de sidste års voldsomme vækst på uddannelser, der fører alt for mange ud i en tilværelse, hvor deres viden og kompetencer ikke er efterspurgt.

Det kan vi ikke være bekendt at byde de unge.

 

 

Senest opdateret 04. november 2014