Gå til indhold

Publikationer 2008

Viser 21-60 af 97 resultater
Jurister udforsker ny handelsorden

Det Frie Forskningsråd. Professor Birgitte Egelund Olsen forsker i det komplekse juridiske samspil mellem verdenshandelsorganisationen WTO og EU. Resultaterne vil formentlig vække interesse blandt danske virksomheder.

Einstein tog fejl!

Det Frie Forskningsråd. Måske bliver det fysikeren Michael Marc Wolfs grundforskning i kvanteinformationsteori, som en dag kan føre til ultrahurtige kvantecomputere – der kan løse problemer, som ingen computer i dag kan takle.

Designerenzymer til grøn kemi

Det Frie Forskningsråd. Bedre miljø og sundhed: Designerenzymer kan måske bruges til effektiv nedbrydning af halm til bioethanol – og til behandling af alvorlige sygdomme.

Brugerne skaber internettet

Det Frie Forskningsråd. Professor Niels Ole Finnemann forsker i, hvilke kulturelle, sociale og politiske relationer internettet skaber. Han mener, at internettet er en brugerdrevet revolution, der har konsekvenser for vores demokrati og vores samfund.

Det Europæiske Forskningsråd

Forsknings- og Innovationsstyrelsen, EuroCenter. Pjecen beskriver ERC’s stipendier til individuelle forskerhold og krav til en ERC-ansøgning og giver en række nyttige råd baseret på ERC’s første uddelingsrunde.

Strategi for virksomhedernes internationale innovationsaktiviteter

Nærværende strategi er et produkt af Rådet for Teknologi og Innovations ønske om at styrke den danske økonomis innovationskraft. Strategien er udarbejdet i samarbejde med Forsknings- og Innovationsstyrelsen og interessenter, og er et tillæg til handlingsplanen InnovationDanmark 2007-2010.

Innovationsstrategi for servicevirksomheder

Rådet for Teknologi og Innovation har siden lanceringen af InnovationDanmark 2007-2010 sat fokus på innovation i servicesektoren gennem analyser, konferencer, kronikker og debatpjecer.

Magasinet Humaniora nr. 3 2008

Artikler om forskning i sikkerhedspolitik, om pædofili og moralsk panik, samt om hvordan nytten af humanistisk forskning skal vurderes.

Polarfronten nr. 3 2008

En analyse af grønlandske iskerner viser i detaljer, hvordan overgangen fra den forrige istid til vores tempererede mellemistid er foregået. Og to forskere forsøgt at rekonstruere, hvad der skete, da Stationen på Eskimonæs i 1943 blev ødelagt af først tyske og dernæst amerikanske styrker.

Årsberetning 2007

Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed. Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU) fandt ikke grundlag for at udtale uredelighed i de 9 sager, der er behandlet i 2007.

Brugerundersøgelse

En brugerundersøgelse med henblik på at evaluere anvendeligheden og kvaliteten af de vurderinger, som CIRIUS udarbejder af uddannelser, som er gennemført i udlandet, og som skal bruges ved jobsøgning eller videreuddannelse i Danmark.

Magasinet Humaniora nr. 4 2008

Dette nummer af Magasinet Humaniora byder på artikler om så forskellige emner som japansk popkunst, filmspil, forbrugervildledning og sprogforstyrrelser.

8 Forskerhistorier 2008

Forskningsrådet for Teknologi og Produktion. Alle otte forskerhistorier omhandler postdoc-projekter, hvor unge forskere står i spidsen og gennemfører deres egne ideer.

Lissabon-konventionen og Bologna-processen

I denne brochure kan du læse mere om Lissabon-konventionen og Bologna-processen, to internationale initiativer, som har stor betydning for anerkendelse af udenlandske uddannelseskvalifikationer og merit i og uden for Danmark.

Tekstiler skriver Danmarkshistorie

Det Frie Forskningsråd. Rådet udgiver en række historier om forskere, der opnåede bevilling i 2007. Her fortælles om, hvordan et dansk tekstilforskningsmiljø henter ny viden frem af forhistorisk tid og skriver danmarkshistorie.

Stamceller på bestilling

Det Frie Forskningsråd. Rådet udgiver en række historier om forskere, der opnåede bevilling i 2007. Her fortælles om, hvordan kræftforskeren Kristian Helins laboratorium arbejder med stamceller – forskning, som kan føre til nye måder at bremse kræftcellers vækst.

På vej mod Jurassic Park?

Det Frie Forskningsråd. Rådet udgiver en række historier om forskere, der opnåede bevilling i 2007. Her fortælles om forskning i gammel arvemasse – et spændende projekt, som kan sætte skub i udforskningen af både forhistorisk dna og udviklingen af sygdomsvirus som hiv og influenza.

Nyt lys på overvægt

Det Frie Forskningsråd. Det Frie Forskningsråd (DFF) støtter forskning inden for alle fagområder, som udspringer af forskernes egne ideer. Her fortælles om et samfundsfagligt ph.d.-projekt, der bevæger sig ind på et traditionelt sundhedsfagligt område – nemlig bekæmpelse af overvægt.

De bryder naturens grænser

Det Frie Forskningsråd. Rådet udgiver en række historier om forskere, der opnåede bevilling i 2007. Her fortælles om tre danske topforskere, som i projektet TopAnt arbejder på at designe materialer, der har naturstridige egenskaber. Et af perspektiverne er det fuldstændig trådløse samfund.

Lissabon-konventionen og Bologna-processen

I denne brochure kan du læse mere om Lissabon-konventionen og Bologna-processen, to internationale initiativer, som har stor betydning for anerkendelse af udenlandske uddannelseskvalifikationer og merit i og uden for Danmark.

Det Frie Forskningsråds efterårsopslag 2008

Det Frie Forskningsråd. Det Frie Forskningsråd (DFF) annoncerer rådets opslag for efteråret 2008. Rådet har cirka en milliard kroner til disposition i år. Denne publikation giver ansøgere et godt overblik over DFF’s støtteformer.

Polarfronten nr. 2 2008

Det er 4500 år siden de første mennesker satte foden på grønlandsk jord. I disse år får arkæologerne hjælp fra uventet faglig hånd. Bl.a. har udviklingen af dna-teknologien fået arkæologer og genetikere til at gå sammen i laboratorierne, hvorfra de første resultater er begyndt at se dagens lys.

Handlinger tilknyttet webside