Gå til indhold

Publikationer 2009

Viser 61-115 af 115 resultater
Strategi for GTS-nettet 2010-2015

Strategi for GTS-nettet 2010-2015 er udgivet af Rådet for Teknologi og Innovation. Strategien tegner de politiske ambitioner for GTS-nettets udvikling over de kommende seks år.

Jurister udforsker ny handelsorden

Det Frie Forskningsråd (DFF) støtter forskning inden for alle fagområder, som udspringer af forskernes egne ideer. Rådet udgiver en række historier om forskere, der opnåede bevilling i 2007. Her fortælles om Birgitte Egelund Olsens forskning i magtbalancen mellem WTO og EU.

Designerenzymer til grøn kemi

Det Frie Forskningsråd (DFF) støtter forskning inden for alle fagområder, som udspringer af forskernes egne ideer. Rådet udgiver en række historier om forskere, der opnåede bevilling i 2007. Her fortælles om designerenzymer, der kan bruges til behandling af alvorlige sygdomme.

Brugerne skaber internettet

Det Frie Forskningsråd (DFF) støtter forskning inden for alle fagområder, som udspringer af forskernes egne ideer. Rådet udgiver en række historier om forskere, der opnåede bevilling i 2007. Her fortælles om de relationer, der opstår, når brugerne spiller en hovedrolle på internettet.

Finanskrisens påvirkning på IT start-ups

Analyse udført af IT-Væksthuset for Videnskabsministeriet med henblik på at vurdere effekterne af finanskrisen i forhold til de helt nye IKT-virksomheder. Der er taget udgangspunkt i virksomheder med adresse på IT-Væksthuset 5te, 5teUnit og i Symbion Science Park.

Magasinet Humaniora nr. 2 2009

Magasinet Humaniora 2:09 handler om forskningsfrihed. Forskningsfrihed er i stigende grad blevet et tema i den forskningspolitiske debat og således også i dette nummer af Magasinet Humaniora, der behandler nogle af de spørgsmål, der stilles i denne tid.

Fra idé til viden - Det Frie Forskningsråd

Det Frie Forskningsråd bidrager til at styrke dansk forskning af højeste kvalitet nu og i fremtiden. Den frie forskning gør det muligt fortsat at realisere de behov, samfundet har for viden og udvikling.

Årsrapport 2008 for Universitets- og Bygningsstyrelsen

I årsrapport 2008 beskriver og vurderer den tidligere Universitets- og Bygningsstyrelse den faglige opgaveløsning i relation til primært eksternt fastsatte mål, ligesom der redegøres for de regnskabsmæssige resultater.

Kortlægning af klimaforskning i Danmark

Publikationen giver et samlet overblik over klimaforskningen i både den private og den offentlige sektor i Danmark, herunder også over tilpasningsområdet.

Forskningsevaluering: Metoder, praksis og erfaringer

Publikationen giver indsigt i metoder til forskningsevaluering og kortlægger forskningsevalueringspraksis i Danmark, i udlandet og i internationale organisationer som EU og OECD samt diskuterer udviklingstendenser og udfordringer på området.

En milliard til strategisk forskning i 2009

Det Strategiske Forskningsråd uddeler i 2009 en milliard til strategisk forskning. Her kan du læse mere om de enkelte forskningstemaer og virkemidler, der kan søges støtte til.

Danmarks Forskningspolitiske Råds årsrapport 2008

I henhold til lov om forskningsrådgivning fremlægger Danmarks Forskningspolitiske Råd (DFR) årligt rapport om dansk forskningspolitik. Rapporten indeholder rådets vurdering af dansk forsknings generelle udvikling, kvalitet i international sammenhæng og samfundsmæssig relevans.

Polarfronten nr. 1 2009

Polarfronten byder denne gang på et tema om kviksølvforurening og dens konsekvenser for det arktiske miljø. Mød to forskere, der kaster nyt lys over miljøgiftenes veje og vildveje. Herudover kan De læse om en ny opskrift på biobrændsel, lavet på en blanding af grønlandshaj, alger og spildevand.

Brugerundersøgelse af GTS-institutterne 2008

En kvantitativ undersøgelse blandt private brugere og ikke-brugere af GTS-institutterne. Formålet med undersøgelsen er at afdække erhvervslivets kendskab og brug af GTS-institutterne.

Har du et godt forskningsprojekt

Det Strategiske Forskningsråd uddeler i 2009 1 milliard kr. til strategisk forskning. Har du et godt forskningsprojekt, så læs mere om mulighederne for at søge om støtte.

Magasinet Humaniora nr. 1 2009

Det nye nummer af Magasinet Humaniora byder blandt andet på artikler om avisernes kulturdækning, om Skagen som udkant, og om hvordan vores forhold til dyr har forandret sig gennem de sidste par hundrede år.

Det Frie Forskningsråds forårsopslag 2009

Det Frie Forskningsråd indkalder ansøgninger fra forskere i foråret 2009 med hovedansøgningsfrist den 2. marts kl. 15.00. Ansøgere skal være særligt opmærksomme på ændrede retningslinjer og krav fra 1. januar 2009.

EuroCenters kursuskatalog 2009

Forsknings- og Innovationsstyrelsen, EuroCenter. Med årets kursuskatalog kommer vi 360 grader rundt om EU’s 7. rammeprogram for forskning (FP7).

Resultater af InnovationDanmark 2007-2010. 1. halvår af 2008

Rådet for Teknologi og Innovation har i samarbejde med Forsknings- og Innovationsstyrelsen under Videnskabsministeriet til opgave at føre en stor del af innovationspolitikken ud i livet, så der sikres størst mulig samfundsmæssig effekt.

Handlinger tilknyttet webside