Gå til indhold

Publikationer

Oversigt over publikationer fra ministeriet og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Viser 481-540 af 1000 resultater
Kvinder i forskning – Alle talenter i spil

I pjecen beskrives ligestillingssituationen i dansk forskning og en række af de væsentlige initiativer, der er taget af de danske universiteter og offentlige forskningsråd og -fonde for at rette op på den skæve kønsfordeling i dansk forskning.

Undersøgelse af studievalg 2014

Moos-Bjerre Analyse har for Styrelsen for Videregående Uddannelser gennemført en undersøgelse af, hvordan studerende på videregående uddannelser oplever, at de er blevet informeret i forbindelse med deres studievalg. Hent publikation (pdf)

Nye veje og høje mål

Kvalitetsudvalgets samlede forslag til reform af de videregående uddannelser

EU-Information, nr. 1 - januar 2015

Hvordan tydeliggør man, at ens forskning og innovation er et plus for samfundet og indtænker slutbrugerne? Magasinet EU-Information sætter spot på det emne i ansøgninger til Horizon 2020. Læs også om lektor David Gloriam, der med en ERC-bevilling kan rykke sin forskning markant fremad.

Sektorprogram uddannelse og forskning

Uddannelses- og forskningsministeriet har sammen med Undervisningsministeriet ansvar for uddannelses- og forskningsområdet under det danske formandskab for Nordisk Ministerråd i 2015. De to ministerier har til formandskabet udarbejdet et fælles sektorprogram, med de danske prioriteter på området.

Vilkår for bevillinger - januar 2015 samt Tillæg - december 2016

Den 1. januar 2015 træder den nye version af Vilkår for bevillinger i kraft og erstatter vilkårene fra januar 2012. Tillæg af december 2016 vedrører afskaffelse af årsregnskaber og indførelse af automatisk udbetaling og kan hentes via linket nedenfor.

Anbefalinger fra Mønsterbryderkorpset

Mønsterbryderkorpset har i deres publikation formuleret ti konkrete anbefalinger, der skal være med til at sikre, at dem, der har lysten, motivationen og evnerne, i højere grad får muligheden for at udvikle, bruge og udfolde deres talent gennem en videregående uddannelse.

EuroCenters kurser 2015 - styrk din viden om Horizon 2020

Kursuskataloget beskriver de forskellige kurser om Horizon 2020, som EuroCenter i Styrelsen for Forskning og Innovation udbyder i 2015. Kurserne giver dig faglig viden, inspiration og værktøjer til dit arbejde med funding fra EU’s forsknings- og innovationsprogram, Horizon 2020.

Uddannelsesfremsyn på sundhedsområdet

'Uddannelsesfremsyn på sundhedsområdet med særligt fokus på professionsbacheloruddannelserne' er en kortlægning af fremtidens kompetencebehov i sundhedsvæsenet.

Research and Innovation Indicators 2014

Research and Innovation Indicators 2014, tidligere Forskningsbarometeret, belyser profilen af dansk forskning i et internationalt perspektiv.

Guidance in Education

Publikationen giver et overblik over det danske vejledningssystem i uddannelsessektoren.

Euroguidance Danmark

En folder, der præsenterer det danske Euroguidance Center.

Evaluering af Det Frie Forskningsråd

På vegne af Uddannelses- og Forskningsministeriet har et internationalt panel, bestående af seks fremtrædende eksperter fra Europa og Nordamerika, evalueret Det Frie Forskningsråds (DFF) præstation samt analyseret DFF’s rolle og ikke mindst funktion i det danske forskningssystem.

EU-Information, nr. 4 - oktober 2014

Grønne fiberflasker. Kulfiber komposit både. Grundforskning i plante robot-teknologi. Nye metoder til varmeisolering af gamle huse. Det er blot et par af de idéer, som danske firmaer og forskere nu kan forfølge. Vi bringer interviews med fire bevillingsmodtagere og fortæller nyt om Horizon 2020.

Kortlægning af fiskeriforskning 2014

I forlængelse af aftalen om fordeling af forskningsreserven i 2014, er der udført en kortlægning af offentlig fiskeriforskning samt innovations-, viden- og erhvervssamarbejder i fiskerierhvervet.

Analysis of the Danish Research and Innovation System

Kompendiet er en samling af nogle af de vigtigste analyser af det danske innovationssystem og af nordiske virksomheders investeringer i forskning og udvikling. Derudover indeholder kompendiet en opdateret version af CIM – manualen, kaldet ”CIM 2.0”.

Økonomi og kvalitet - Maritime uddannelser 2013

I 2013 yder den maritime uddannelsessektor igen fine præstationer; aktiviteten steg for tredje år i træk, og der blev leveret uddannelser i internationale kvalitetsstandarder indenfor en sund økonomi.

Kortlægning af kystturismeforskning 2014

I forlængelse af aftalen om fordeling af forskningsreserven i 2014 til tværgående forskningsinitiativer, er der udført en kortlægning af kystturismeforskning i Danmark.

EU-Information, nr. 3 - juli 2014

Horizon 2020 er godt i gang, og mange har indsendt en ansøgning. I EU-Information bringer vi interviews med to ansøgere om deres ambitioner og udfordringer undervejs. Magasinet sætter også spot på styrelsens politiske arbejde i relation til H2020 og rådgivende indsats over for danske ansøgere.

Performanceregnskab for GTS-net 2014

Performanceregnskabet præsenterer de vigtigste nøgletal for GTS-nettet. Formålet med det årligt tilbagevendende performanceregnskab er at give offentligheden et indblik i den rolle, som det samlede GTS-net spiller i det danske innovationsfremmesystem.

Performanceregnskab for innovationsmiljøerne 2014

Performanceregnskabet for innovationsmiljøerne 2014 viser en styrket performance målt på antal exits og igangsatte forprojekter i 2013. Performanceregnskabet har hovedfokus på de seneste fem års resultater og indeholder samtidig en række cases fra innovationsmiljøprogrammet.

Fælles uddannelsesforløb

Fælles forløb med udenlandske uddannelser forbedrer kvaliteten og løfter det faglige niveau på de danske uddannelser. Sådan siger undervisere og studerende i en ny undersøgelse.

Droner i Danmark – Kortlægning og teknologivurdering

I forlængelse af aftalen om fordeling af forskningsreserven i 2014 til tværgående forskningsinitiativer er der udført en kortlægning og teknologivurdering af civile aktørers igangværende og planlagte anvendelse af droner i Danmark.

Praktikvejledning på pædagoguddannelsen

Uddannelses- og Forskningsministeriet har bedt Danmarks Evalueringsinstitut om at gennemføre en undersøgelse af praktikvejledningen på pædagoguddannelsen. Undersøgelsen har et særligt fokus på praktikvejledernes efteruddannelse og vejledningskompetencer.

Modulopbyggede uddannelser - erfaringer fra tre uddannelser

Modulopbygning er i løbet af de seneste år blevet mere udbredt på de videregående uddannelser. Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) har for Uddannelses- og Forskningsministeriet undersøgt, hvilke erfaringer tre modulopbyggede uddannelser har med at skabe fleksibilitet, progression, sammenhæng mm.

General overview of the public RD support system

Overblikket beskriver forsknings- og innovationsstøttesystemet i Danmark. Overblikket præsenterer systemets fokusområder og organisation, samt forbindelserne til de nationale, regionale og internationale forsknings- og innovationssystemer.

Handlinger tilknyttet webside