Europass

Topbillede
Europass er fem dokumenter, der gør det nemmere for dig at søge uddannelse eller arbejde i udlandet.

Jule thumbnailDELTAG I JULEKONKURRENCEN 
Vi er kommet i julehumør, og derfor holder vi en stor konkurrence, hvor du har chancen for at vinde præmier! Du har mulighed for at vinde én af præmierne, som vi trækker lod om: 

- 2 x gavekort på 2000 kr. til et minicruise med DFDS

- 1 x smartbox med 3-4 overnatninger i en europæisk storby efter eget valg (værdi 2299 kr.)


Europass: Når du vil ud i verden

Europass logo uden baggrund

Formålet med Europass er at gøre det lettere for EU-borgere at bevæge sig på tværs af grænserne i forhold til arbejde og uddannelse i udlandet. Europass består af fem dokumenter, der hver især beskriver dine kvalifikationer og færdigheder. Desuden omfatter Europass en elektronisk mappe, der samler dine dokumenter og bilag, som du kan bruge, når du skal søge uddannelse eller job. 

 


Dokumenterne i Europass 

 


Brug af Europass

Europass dokumenterne kan bruges samlet eller enkeltvis. De beskriver forskellige sider af din uddannelse og arbejdserfaring samt kursus-, praktik- og uddannelsesophold, som du har taget i udlandet. Derudover indeholder de også beskrivelser af dine sproglige, kulturelle, sociale og personlige kompetencer.

Fordelen ved at bruge Europass er derfor, at det er bredere end det enkelte eksamensbevis, da det omfatter alle dine relevante uddannelses- og erhvervsmæssige kompetencer i en samlet pakke, som samtidig bliver anerkendt i alle EU-lande.


Europass og udlandsophold

Praktisk erfaring, sprog- og kulturforståelse, et internationalt netværk. Der er mange gevinster at hente ved et ophold i udlandet. Europass hjælper dig med at dokumentere, hvad du har fået ud af dit udlandsophold. Læs om Maria og Saras ophold.    


Vil du vide mere om studie- og praktikophold i udlandet?

Gribverden.dk er for unge, der drømmer om at uddanne sig eller arbejde i udlandet.

Erasmus+ logo.JPG


Nyt om internationale uddannelsesprogrammer

Senest opdateret 24. november 2017