Nyheder om udveksling og internationale projekter

Her finder du en oversigt over nyheder vedrørende udvekslingsophold og internationale projekter.
Viser 1-30 af 30 resultater
Konference: Europæisk uddannelsessamarbejde gennem 30 år
Publiceringsdato 04. oktober 2017 Styrelsen for Forskning og Uddannelse inviterer til konference om europæisk uddannelsessamarbejde med Erasmus+ i de danske institutioner. På konferencen sættes der fokus på effekterne af Erasmus+ og fremtidsperspektiver for det populære uddannelsesprogram. Det er gratis at deltage.
Skyd genvej til Erasmus+
Publiceringsdato 28. juni 2017 Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer får nu deres egen indgang til viden om Erasmus+. De nye indgange skal gøre det nemmere at få overblik over det europæiske uddannelsessamarbejdes mange muligheder.
15,9 millioner euro til udlandsophold med Erasmus+
Publiceringsdato 16. juni 2017 Danske institutioner og organisationer modtager 15,9 millioner euro til at igangsætte 162 nye projekter om udlandsophold for elever, studerende, unge, undervisere og medarbejdere. Styrelsen for Forskning og Uddannelse har netop offentliggjort resultatet af første Erasmus+-ansøgningsrunde i 2017.
Nyt dansk ambassadørkorps skal motivere elever i erhvervsuddannelserne til at rejse ud
Publiceringsdato 12. juni 2017 Elever fra fire danske erhvervsskoler er udvalgt som danske ambassadører for et nyt europæisk initiativ, der skal motivere flere elever i erhvervsuddannelserne til at tage et studie- eller praktikophold i udlandet.
Rekordmange ungdomsorganisationer søger tilskud til udveksling og samarbejde med andre lande
Publiceringsdato 24. maj 2017 Fra entreprenørskab og kreativitet til social inklusion. Emnerne spænder vidt i ansøgningerne fra danske ungdomsorganisationer, der søger om tilskud til udveksling og projekter gennem Erasmus+. Antallet af ansøgninger er steget med 17 procent i forhold til samme ansøgningsrunde sidste år.
Fortæl historien om dit praktikophold i udlandet og vind præmier
Publiceringsdato 22. maj 2017 Skyd en lille film eller skriv en god historie om dit praktikophold i udlandet og deltag i Styrelsen for Forskning og Uddannelses konkurrence. Der er præmier på op til 7000 kroner til de bedste historier.
Danmark og Kina indgår aftale om studenterudveksling
Publiceringsdato 08. maj 2017 Uddannelses- og Forskningsministeriet og det kinesiske undervisningsministerium har indgået en samarbejdsaftale om udveksling af studerende på de videregående uddannelser. Studerende fra begge lande får nu muligheder for at dygtiggøre sig og hente ny viden med hjem.
84 ansøgninger om tilskud til europæisk uddannelsessamarbejde
Publiceringsdato 27. april 2017 Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har søgt om mere end 16,5 millioner euro i tilskud til europæisk uddannelsessamarbejde. Det skal blandt andet styrke elevers evner inden for it, entreprenørskab i undervisningen på videregående uddannelser og inklusionsprojekter blandt unge.
Den Europæiske Ungdomsuge: Over 100 arrangementer med fokus på unge i EU
Publiceringsdato 27. april 2017 En 24-timers workshop, en temaaften og fællesspisning for unge og politikere. Dette er nogle af de arrangementer, man kan opleve i løbet af Den Europæiske Ungdomsuge, hvor der sættes fokus på unges sociale engagement og interesse for EU´s ungdomspolitik. Det sker den 1.-7. maj 2017.
Fem ledige stillinger som danskunderviser i udlandet
Publiceringsdato 07. april 2017 Fem universiteter i Frankrig, Italien, Serbien og Spanien har hver en ledig stilling som underviser i dansk med start i efteråret 2017.
Lektorer har udbredt dansk sprog og kultur i udlandet i 80 år
Publiceringsdato 10. marts 2017 Over 2.000 studerende læser aktuelt dansk som hoved- eller bifag på et universitet i udlandet. Det er muligt, fordi danske undervisere gennem 80 år er rejst ud i verden for at udbrede kendskabet til dansk sprog, kultur og samfundsforhold gennem Lektoratsordningen.
Universiteter i udlandet søger undervisere i dansk
Publiceringsdato 10. marts 2017 To universiteter i Vancouver og Vilnius har hver en ledig stilling som underviser i dansk med start i efteråret 2017.
Flere vil uddanne sig i udlandet med Erasmus+
Publiceringsdato 09. februar 2017 Danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har søgt om rekordmange penge til at sende elever, studerende og undervisere på udlandsophold i Europa. Ved årets første Erasmus+-ansøgningsrunde har de søgt for mere end 25 millioner euro. Det er en stigning på 12 procent sammenlignet med 2016.
30 års fødselsdag: Flere end 130.000 danskere har rejst og dygtiggjort sig med Erasmus+
Publiceringsdato 07. februar 2017 EU’s uddannelsesprogram Erasmus+ har siden 1987 givet danske elever, studerende, medarbejdere og undervisere mulighed for et ophold i udlandet. Programmets formål er at styrke læring på tværs af europæiske landegrænser. Et udlandsophold er inspirerende og dannende, mener Søren Pind.
Universitet i Tyskland søger underviser i dansk
Publiceringsdato 15. december 2016 Universitetet i Freiburg i Tyskland har en ledig deltidsstilling som underviser i dansk med start til april 2017.
Få del i 25 millioner euro til udlandsophold og uddannelsessamarbejde med Erasmus+
Publiceringsdato 09. december 2016 I 2017 kan danske uddannelsesinstitutioner og organisationer søge Erasmus+ om tilskud for millioner af euro til udvekslingsophold, praktikophold og undervisningsophold for elever, studerende og ansatte - eller til europæiske samarbejdsprojekter om uddannelse.
Erhvervsskoleelever anbefaler udlandsophold under uddannelsen
Publiceringsdato 15. november 2016 Et praktikophold i udlandet sætter spor fagligt og personligt. Det fortæller elever fra Aarhus Tech og NEXT Uddannelse København, der har vundet dette års konkurrence om bedste fortælling om et praktikophold i udlandet gennem PIU-ordningen.
Konference om udlandsophold for undervisere og medarbejdere
Publiceringsdato 03. oktober 2016 Styrelsen for Videregående Uddannelser inviterer til konference om europæisk uddannelsessamarbejde i de danske uddannelsesinstitutioner. Konferencen åbnes af uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs, og det er gratis at deltage.
Ung ildsjæl hædret med Den Europæiske Sprogpris 2016
Publiceringsdato 27. september 2016 Khaled Ksibe har modtaget den Europæiske Sprogpris 2016 for projektet Danskundervisning på Arabisk med Khaled. Iværksætteren blev hædret for sin innovative og brugervenlige tilgang til sprogundervisning via YouTube.
Kampagne skal få flere danske pædagoger ind i europæisk uddannelsesarbejde
Publiceringsdato 05. september 2016 Flere dagtilbud skal deltage i det europæiske uddannelsesarbejde til gavn for børnene, institutionen og det pædagogiske personale. Det er målet med en ny kampagne, som Erasmus+ og Styrelsen for Videregående Uddannelser skyder i gang på Facebook og ufm.dk.
Hold dig opdateret om internationale uddannelsesprogrammer på LinkedIn
Publiceringsdato 01. september 2016 Er du engageret i nordisk og europæisk uddannelsessamarbejde? Vil du være opdateret fagligt om internationalisering i uddannelsesinstitutioner og organisationer? På en ny LinkedIn side kan du fremover få nyt om ansøgningsfrister, arrangementer i ind- og udland, rapporter og cases.
Vind Den Europæiske Sprogpris 2016
Publiceringsdato 23. juni 2016 Kender du til et projekt eller en person, som arbejder innovativt og engageret med læring af fremmedsprog? Du har nu mulighed for at indstille gode projekter eller ildsjæle til Den Europæiske Sprogpris 2016.
Hent inspiration til praktik i udlandet
Publiceringsdato 16. juni 2016 Hvert år tager flere end tusinde studerende i de videregående uddannelser i praktik i udlandet med tilskud fra Erasmus+. En ny onlinepublikation fortæller om mulighederne for de studerende og giver inspiration til det europæiske uddannelsesarbejde på institutionerne.
Nordplus uddeler 10 millioner euro til nye uddannelsesprojekter
Publiceringsdato 13. juni 2016 I år kan uddannelsesinstitutioner og organisationer i de nordiske og baltiske lande sætte 395 nye projekter om uddannelsessamarbejde på tværs af grænser i gang. Institutionerne har fået tilskud fra Nordplus, som uddeler mere end 10 millioner euro.
Internationale studerende vil lære om dansk kultur
Publiceringsdato 25. maj 2016 I år tilbyder seks forskellige højskoler og videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark sommersprogkurser for udenlandske studerende, og der er rift om pladserne. Institutionerne har modtaget 39 procent flere ansøgninger end i 2015.
Erasmus+ sætter gang i internationale projekter i ungdomsskoler
Publiceringsdato 23. maj 2016 Antallet af ansøgninger om tilskud til europæiske projekter inden for ungdomsområdet er steget med 47 procent i forhold til samme ansøgningsrunde i 2015. Ungdomsskoler har stort udbytte af tilskud til projekter hjemme og til udvekslinger i Europa.
Danmark indgår aftale om studenterudveksling med Sydkorea
Publiceringsdato 11. maj 2016 Uddannelses- og Forskningsministeriet og det koreanske uddannelsesministerium har underskrevet en samarbejdsaftale om udveksling af studerende på de videregående uddannelser. Med aftalen får studerende fra begge lande nye muligheder for at dygtiggøre sig og hente ny viden med hjem.
Institutioner vil samarbejde på tværs af lande med Erasmus+
Publiceringsdato 15. april 2016 80 danske uddannelsesinstitutioner og organisationer har i år søgt om tilskud for i alt 17,1 millioner euro til strategiske samarbejdsprojekter gennem Erasmus+.
Universitet i Frankrig søger underviser i dansk
Publiceringsdato 15. april 2016 Universitetet i Caen i Frankrig har en ledig stilling som underviser i dansk med start september 2016.
Ny formand skal rådgive om danskundervisning på udenlandske universiteter
Publiceringsdato 06. april 2016 Bettina Perregaard er udpeget som ny formand for Lektoratsudvalget. Hun afløser Nina Møller Andersen til september 2016.