Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, september 2017

I september måneds udgave af Udsyn kan du læse om midtvejsevalueringen af Erasmus+, som viser, at udlandsophold har en positiv effekt på studerendes beskæftigelse efter endt uddannelse. Den Europæiske Sprogpris gives i år til to innovative sprogprojekter, og så kan du møde os på Kulturnatten.

EuropæiskUdsyn.jpg

Ny evaluering: Erasmus+ giver tusinder af unge internationalt udsyn

Midtvejsevalueringen af Erasmus+ viser, at uddannelsesprogrammet giver unge og uddannelsesinstitutioner et stærkere internationalt udsyn og styrker de unges kompetencer, både fagligt, sprogligt og socialt. Evalueringen viser også, at et Erasmus+ ophold i udlandet hjælper på de studerendes muligheder for beskæftigelse efter uddannelsen.

Vinderne af Den Europæiske Sprogpris 2017

Vinderne af Den Europæiske Sprogpris går nye veje i arbejdet med sprog

Den Europæiske Sprogpris gik i år til to projekter, der går nye veje i arbejdet med sprog. Projektet ”Lær dansk med rap” lærer flygtninge og studerende at udtale danske ord ved at rappe dem, mens projektet ”Wise Words” handler om at bruge flersprogede elevers sprog i undervisningen. Prisoverrækkelsen fandt sted den 25. september 2017.

Call for afholdelse af sommersprogkurser

Vil din institution afholde danskkurser for internationale studerende i sommeren 2018?

Videregående uddannelsesinstitutioner, højskoler, sprogskoler mm. kan søge om at holde sommersprogkurser for internationale studerende i sommeren 2018. Ansøgningsfristen er den 27. oktober 2017.

Nyt nummer af nyhedsbrev for vejledere sætter fokus på brugen af IKT i vejledning

Euroguidance nyhedsbrevet 'Insight' fejrer netværkets 25 års jubilæum og udkommer denne gang i to sektioner. Den første indeholder artikler om et bredt udvalg af vejledningsfaglige emner i Europa. I den anden sektion fokuseres der på et tema, nemlig brugen af IKT i vejledning.

Udsyn september 2017

Konference: Disruption, uddannelsesfrafald og udsatte grupper inden for voksenuddannelsesområdet

Du inviteres til en spændende dag, som gennem inspirationsoplæg, eksempler og debat belyser temaer som disruption, uddannelsesfrafald samt de nyligt præsenterede løsningsmodeller til et styrket voksen-, efter- og videreuddannelsessystem med fokus på de voksne, som kan være svære at få ind i og fastholde i uddannelsessystemet. Konferencen holdes den 6. oktober 207 i København. 

Konference: 30 år med Erasmus+: Status og fremtidsperspektiver

Vi inviterer til konference om det europæiske uddannelsessamarbejde gennem Erasmus+ i de danske institutioner. Effekterne af programmet og debat om en ny programperiode er på dagsordenen. Konferencen holdes i DGI-Byen i København den 17. november 2017.

Udsyn september

Erasmus+ kommunikationsworkshop

Har du modtaget tilskud fra Erasmus+, og vil du gerne have input til, hvordan du spreder kendskabet til dit projekt? Så kom til kommunikationsworkshop tirsdag den 7. november 2017.

Kontaktseminar: Future teachers and the Erasmus+ programme

Hvad skal fremtidens lærere kunne i det moderne samfund og den globale verden? Og hvordan kan Erasmus+ være et aktiv? Deltag i kontaktseminar i Finland den 26.-27. oktober 2017.

Grib verden billede

Mød os på Kulturnat 2017 

Kig forbi Uddannelses- og Forskningsministeriet til Kulturnat den 13. oktober 2017. Du kan bl.a. blive klogere på, hvordan studerende kan kombinere uddannelse med et studie- eller praktikophold i Europa eller om unges muligheder for at arbejde som frivillig i udlandet. Vi bor på Bredgade 40 i København.

Følger du os på LinkedIn?

På vores LinkedIn side får du nyt om ansøgningsfrister, arrangementer i ind- og udland, rapporter og cases. Siden hedder Internationale Uddannelsesprogrammer.


Udsyn udsendes næste gang i oktober 2017

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Cindy Maria Vinløv på cmv@ufm.dk.

Fotos: 1: Tuala Hjarnøe, 2: Malene Vangdrup, 3: Tuala Hjarnøe, 4+5: Dall, 6: SFU.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 09. juli 2020