Turbovurdering kan lette ansættelse

Ansættelsen kom på plads efter en hurtig vurdering af eksamenspapirerne
Kontakt
Inger Bruun
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 88 71
Email: IB@ufm.dk

– Nye medarbejdere rekrutteres via avisannoncer eller via jobcentrene, og eksamenspapirerne er ikke det første, vi ser på, siger Peter Gad, direktør i Sulzer Mixpac Denmark. Den lille industrivirksomhed i Greve fremstiller professionelle fugepistoler, hovedsagelig til eksport, og virksomheden indgår i en schweizisk koncern med i alt 17.000 ansatte.

<built-in function id>– Først og fremmest skal ansøgerens joberfaringer og andre kompetencer matche virksomhedens krav, og først derefter ser vi på ansøgerens formelle uddannelse, fortæller Peter.

Da Sulzer Mixpac skulle ansætte en ny logistikmedarbejder til planlægning og indkøb, samlede interessen sig om en ansøger, der var uddannet ved et universitet i Kina, og hvis uddannelsesdokumenter var på kinesisk.

Ansøgeren havde en fireårig uddannelse i kinesisk erhvervssprog med fag også inden for kinesisk erhvervsøkonomi samt en mængde relevante joberfaringer, men virksomheden ville gerne være helt sikker på den nye medarbejders uddannelsesbaggrund. Derfor valgte man at sende Styrelsen for Videregående Uddannelser en mail med anmodning om en såkaldt turbovurdering.

– Vi fik lige netop den viden om ansøgerens uddannelse, som vi havde brug for, og så fik vi vurderingen, samme dag som vi havde bedt om den, siger Peter.

Da virksomheden fik sikkerhed for ansøgerens uddannelse, var ansættelsen en realitet.

– Så vi bruger gerne turbovurderingen, hvis vi en anden gang får brug for vurdering af en ansøgers udenlandske uddannelse, konkluderer Peter.