Du er her: Forside Uddannelse Integration på uddannelsesområdet Nyheder Nye tal om indvandreres og flygtninges uddannelse

Nye tal om indvandreres og flygtninges uddannelse

Stor undersøgelse fra Rockwool-Fondens Forskningsenhed og Danmarks Statistik giver et billede af indvandreres og flygtninges formelle uddannelse

Omkring 16 procent af de syriske borgere i Danmark har en afsluttet uddannelse, som er på niveau med en dansk videregående uddannelsesgrad. Det er et af resultaterne i en stor undersøgelse, som Rockwool-Fondens Forskningsenhed og Danmarks Statistik offentliggjorde den 7. juni 2017.

Undersøgelsen skaber gennem blandt andet spørgeskemaundersøgelser et samlet billede af indvandreres og flygtninges formelle uddannelse, inklusive medbragt uddannelse. Rapporten fra undersøgelsen gør dog opmærksom på, at "uddannelsesopgørelsen for indvandrere med uddannelse opnået uden for Danmark langt fra har den præcisionsgrad, som præger de danske uddannelsesregistre, hvor uddannelsesretninger kan bestemmes på et meget detaljeret niveau”.

Ifølge undersøgelsen har hele 66 procent af syrerne kun, hvad der svarer til dansk grundskole. Tallet for grundskole inkluderer dog også uddannelsesindehavere, som har afsluttet gymnasial uddannelse i Syrien. Det skyldes, at en syrisk gymnasial eksamen i Danmark ikke i niveau svarer til en hel gymnasial uddannelse i Danmark. Den svarer derimod i niveau til 2 år af en dansk gymnasial uddannelse. Også personer, som har uafsluttede videregående studier i Syrien, vil tælle i kategorien grundskole, da kun afsluttede udenlandske uddannelser er talt med i undersøgelsen.

Læs mere om Styrelsen for Forskning og Uddannelses vurderinger af uddannelser fra Syrien og andre lande:

 

Senest opdateret 08. juni 2017