Stor international håndbog om erhvervsvejledning

The International Handbook of Career Guidance giver et bredt indblik i erhvervs- og uddannelsesvejledning.

Håndbogen giver en bred introduktion til baggrunden for erhvervs- og uddannelsesvejledning samt den seneste udvikling inden for politiske tiltag i forhold til processer, praksis og tilgange på området. Håndbogen er den første af sin slags og består af to dele.

Bidragene til håndbogen er skrevet på engelsk og er produceret af mere end 30 ledende sagkyndige på området fra alle dele af verden. Håndbogen dækker mange forskellige emner, så som uddanelses- og erhversvejledning i en social kontekst, teoretiske tilgange, uddannelses- og erhvervsvejledning i praksis, særlige målgrupper, tests og vurdering, og evaluering.

Bogens indhold trækker på en bred vifte af karrierevejledningsparadigmer og teoretiske perspektiver, lige fra person-miljø og udvikling til narrative og konstruktivitiske tilgange. Der er dermed fokus på både de praktiske aspekter af vejledning samt forskningsmetoder- og perspektiver.

Forlag: Uitgever Springer Science + Business Media B.V., 2008, 744 pages

ISBN: 978-1-4020-6229-2

Håndbogen kan bestilles og findes også i en online-version, hvor man kan hente de forskellige kapitler hver for sig. Bogen koster 279 €.

Senest opdateret 17. december 2012