Du er her: Forside Uddannelse Internationalisering Internationalt samarbejde om vejledning Euroguidance Aktuelt for vejledere Tidligere begivenheder Seminarer for vejledere om udlandsophold for unge i erhvervsuddannelse eller i frivilligt arbejde

Seminarer for vejledere om udlandsophold for unge i erhvervsuddannelse eller i frivilligt arbejde

Den 24. og 26. maj 2016 tilbyder Euroguidance to seminarer for vejledere af unge. Du vil få et overblik over de internationale muligheder for eleverne i erhvervsuddannelse og for unge, som ikke er uddannelsesparate eller ikke har truffet et uddannelsesvalg.

Kan et ophold med frivilligt arbejde i udlandet blive et tilbud til unge, der ikke er i uddannelse? Hvad er mulighederne for praktik- og uddannelsesophold i udlandet på erhvervsuddannelserne? Hvorledes arbejder en erhvervsskole og et UU-center (Ungdommens Uddannelsesvejledning) sammen om udlandsophold for vejledere? Og hvilke udfordringer byder mobilitetsvejledningen på? Det er fokus på seminarerne ”Vejledning med globalt udsyn: Udlandsophold for unge i EUD eller i frivilligt arbejde"

Formålet er at give danske vejledere et godt overblik over de internationale muligheder på erhvervsskolerne og vise, at frivilligt arbejde i udlandet også kan være et relevant tilbud til de unge, der ikke er i uddannelse. Og at vejledere også har mulighed for efteruddannelse i udlandet.

Programmet byder blandt andet på en præsentation af mulighederne for udlandsophold med Erasmus+, herunder den Europæiske Volontør tjeneste (EVS) for unge mellem 17 og 30 år, Nordplus og Praktik i Udlandet (PIU). Du kan også høre en erhvervsskole dele ud af deres erfaringer med det internationale arbejde. Derudover fortæller Søren Kristensen, fra firmaet Techne, om udfordringer i mobilitetsvejledningen og tager fat på kravene til mobilitetsvejledning i forhold til de stærke og de svagere elever. Og endelig præsenteres en model, udviklet af Tech Aalborg og UU Aalborg for vejlederes efteruddannelse i udlandet med EU tilskud.   

Hvem er du?

Seminarerne retter sig primært mod vejledere i UU-centre, vejledere på erhvervsskoler, produktionsskoler, efterskoler og i 9.-10. klasserne.

Hvor og hvornår?

Tirsdag den 24. maj 2016 i København: Scandic Copenhagen, Vester Søgade 6, 1601 København V.

Torsdag den 26. maj 2016 i Aarhus: Scandic City, Østergade 10, 8000 Aarhus C.

Seminarerne arrangeres og finansieres af det danske Euroguidance Center, der er en del af EU's netværk af nationale ressource centre for vejledning med deltagelse af Europass, Erasmus+ og Nordplus. 

Senest opdateret 12. april 2016