Gå til indhold

Top Talent

Programmet er igangsat for at markedsføre danske uddannelses- og karriereveje over for talentfulde og højtkvalificerede studerende i udvalgte vækstmarkedslande. Målet er at tiltrække og fastholde flere studerende gennem kobling af danske uddannelser og karriereveje i danske virksomheder.

Top Talent programmet startede i Kina i efteråret 2011 og har deltagelse af universiteterne, udvalgte andre uddannelsesinstitutioner samt flere store danske virksomheder.

Uddannelses- og Forskningsministeriet har siden udvidet Top Talent programmet til Brasilien (dog i et mindre format), hvor Uddannelses- og Forskningsministeriet lige som i Kina (Shanghai) driver et innovationscenter sammen med Udenrigsministeriet.

Decorative - birds migrating

Top Talent programmet giver de deltagende institutioner og virksomheder mulighed for at profilere sig direkte over for den kinesiske og brasilianske talentmasse, primært på kandidatniveau, og der samarbejdes om ét fælles stærkt brand for at skabe synlighed og rekruttere de mest talentfulde studerende.

Top Talent i Kina

I Kina, hvor programmet har kørt i små to år, har universiteterne sammen med flere store danske virksomheder markeret sig på en række karrieredage og events og nået ud til mange tusinde kinesiske studerende, som er blevet gjort opmærksomme på de mange fordele, der er ved at tage en uddannelse i Danmark og de muligheder og karriereveje, der byder sig i danske virksomheder efterfølgende. Der er også etableret et ”Sino-Danish Alumni” netværk, bestående af kinesere som allerede har forbindelse til Danmark, til danske virksomheder og danske institutioner, og som fungerer som brobyggere og ambassadører over for interesserede kinesiske studerende.

Det danske innovationscenter i Shanghai arbejder løbende på at udvikle Top Talent konceptet i Kina og har bl.a. fokus på udvikle og opdatere online platforme, som via kinesiske sociale medier og forskellige blogs på kinesisk når ud til mere end ca. 1 million studerende rundt omkring i landet. Derudover arbejder man med at etablere strategiske partnerskaber med danske virksomheder og organisationer, samarbejder med kinesiske partnere så som universiteter og rekruteringsplatforme, udvikling af alumni netværk, deltagelse i Denmark Days, uddannelsesmesser og andre begivenheder.

Her kan de danske universiteter og virksomheder annoncere stillinger, nye uddannelser, se profiler på og kontakte udvalgte kinesiske studerende og professionelle.

Top Talent i Brasilien

Den danske Top Talent indsats i Brasilien er i øjeblikket udelukkende koncentreret om online markedsføring af danske uddannelsesinstitutioner – primært ved hjælp af online platforme, hvor der afholdes mindre events og konkurrencer for danske og udenlandske studerende. Derudover afholder Innovationscenteret en række ad hoc events i Top Talent regi, i både Danmark og Brasilien, i samarbejde med brasilianske universiteter.

Senest opdateret 15. august 2019