Gå til indhold
Du er her: Forside Uddannelse Tilskud til udveksling og internationale projekter Arrangementer 2019 Seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne

Seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne

Styrelsen for Forskning og Uddannelse inviterer til seminar om international mobilitet i erhvervsuddannelserne. Det sker den 20.-21. november 2019 på Vejle Center Hotel
Kontakt
Lars Møller Bentsen
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 26
Email: LMB@ufm.dk

Tid og sted

20. november 2019 kl. 09:00 til 21. november 2019 kl. 13:00
Vejle Center Hotel, Willy Sørensens Plads 3, 7100 Vejle

Formål

Interessen for international mobilitet i erhvervsuddannelserne er fortsat stor. Det viser søgningen til Erasmus+-programmet og det store antal elever, som tager af sted på praktikophold gennem PIU-ordningen (Praktik i Udlandet).

For at styrke udveksling af viden, erfaringer og praksis mellem internationale koordinatorer, PIU-koordinatorer og andre, der arbejder med elev- og lærermobilitet og internationale projekter, arrangerer Styrelsen for Forskning og Uddannelse et internationaliseringsseminar.

På seminaret vil der blandt andet være fokus på dansk-tysk samarbejde om erhvervsuddannelse, initiativer til at fremme brugen af PIU ordningen, internationalt samarbejde i social- og sundhedsuddannelserne, erfaringer med college ophold for EUD elever i Seattle, udbytte af gæsteundervisning i udlandet og brug af læringsmålsbeskrivelser i mobilitetssammenhæng.

Derudover kan deltagerne få lejligheden til at høre et elevpanel fortælle om deres erfaring med PIU, om Erasmus+ mobilitet for elever på HHX og på EUD hovedforløb, om forsikring af elever i udlandspraktik og administration af PIU-ordningen hos AUB.  

I forlængelse af seminaret er der to arrangementer om eftermiddagen den 21. november - begge fra kl. 13.30-16.00. 

Det ene er en workshop om, hvordan man i praksis kan arbejde læringsmål i forbindelse med udlandsophold. Antallet af deltagere er her begrænset til 20 personer.

Det andet er en workshop om den gode ansøgning til et Erasmus+ strategisk partnerskabsprojekt (KA2) samt et møde om det europæiske erhvervsskolenetværk EfVET.

Praktiske oplysninger

Seminaret finder sted fra tirsdag den 20. november kl. 09.00 til onsdag den 21. november kl 13.00 på Vejle Center Hotel, Willy Sørensens Plads 3, 7100 Vejle.

Prisen for deltagelse i seminaret er 1.600 kr, som inkluderer overnatning og forplejning på Vejle Center Hotel.  For deltagere, som ikke ønsker overnatning, er prisen 1.000 kr. Deltagergebyr opkræves efter seminaret. Ved tilmelding skal oplyses EAN nummer. 

Tilmeldingsfristen er 11. oktober 2019.

Senest opdateret 13. september 2019