Gå til indhold

Fyraftensarrangement: Online workshop om solidaritet

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder online workshop om solidaritet og solidaritetsprojekter under Det Europæiske Solidaritetskorps. Workshoppen indeholder bl.a. oplæg af Özlem Cekic om foreningen Brobyggerne samt tid og støtte til udvikling af eget solidaritetsprojekt.
  • Tid og sted
  • Hvornår 03. december 2020 fra 17:00 til 19:30
  • Hvor Online

Målgruppe

Workshoppen er for unge mellem 17 og 30 år, der ønsker at få inspiration til, hvordan man kan vise solidaritet for sin omverden ved at søge et solidaritetsprojekt under Det Europæiske Solidaritetskorps. Det gælder både dig, der allerede har overvejet at søge et solidaritetsprojekt, og dig der blot ønsker at blive inspireret og finde ud af, om et solidaritetsprojekt kunne være noget for dig. 

Indhold

Med workshoppen ønsker Uddannelses- og Forskningsstyrelsen at inspirere deltagerne til refleksion over, hvad solidaritet er, og hvad de selv kan gøre for at udvise solidaritet i deres lokalområde.

Som inspiration og konkret eksempel på solidaritet vil Özlem Cekic holde oplæg om foreningen Brobyggerne – Center for dialogkaffe; en forening ”der bygger på og fremmer de danske traditioner om forskellighed og uenighed, hvor alle kan føle sig ligeværdige og velkomne i en samtale, der er kritisk og konstruktiv”.

Der vil desuden være information om, hvad solidaritetsprojekter under Det Europæiske Solidaritetskorps er, vises eksempler på gennemførte solidaritetsprojekter samt være tid til at udvikle egne ideer til et solidaritetsprojekt.

Da vi grundet onlineformatet ikke har mulighed for at stå for en servering undervejs i arrangementet, vil vi opfordre jer til at have noget spiseligt ved siden, som kan indtages undervejs.

Bemærk: Man skal mindst være fem unge om at søge et solidaritetsprojekt. Man er derfor velkommen til at tilmelde sig workshoppen sammen med en eller flere personer, man kunne forestille sig at udvikle et solidaritetsprojekt sammen med.

Arrangør

Kontoret for Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

Tilmelding og adgang til workshoppen

Sidste frist for tilmeldinger er 2. december.

Bemærk, at der er begrænsede pladser. I tilfælde af overbooking oprettes en venteliste. Du bedes derfor afmelde din plads på ungdom@ufm.dk, hvis du alligevel ikke har mulighed for at deltage i arrangementet.

Deltagere vil modtage et zoomlink og et kodeord til workshoppen.

Deltagerne vil i løbet af workshoppen blive delt i mindre grupper med plads til diskussion. Du får derfor brug for kamera og mikrofon. Tjek derfor på forhånd, at dit udstyr virker.

 

Kontakt

Taia Nysted Schjøtt
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 83 12
Email: tans@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 30. november 2020

Afsendere

Det Europæiske Solidaritetskorps