Du er her: Forside Uddannelse Tilskud til udveksling og internationale projekter Deltag i arrangementer 2020 Træningskursus om unge og socialt entreprenørskab

Træningskursus om unge og socialt entreprenørskab

Kom med til Slovakiet den 28. januar - 2. februar 2020, hvor du kan blive klogere på, hvad socialt entreprenørskab er og hvordan du kan arbejde med det. Ansøg senest 15. december 2019.

Tid og sted

28. januar 2020 til 02. februar 2020
Košice, Slovakiet

Målgruppe

Træningskurset 'Build Your Own Social Startup Initiative' henvender sig til ungdomsarbejdere og -ledere samt repræsentanter fra solidaritetsprojekter, som har modtaget tilskud i Det Europæiske Solidaritetskorps.

Formål

Træningskurset består af to dele. Del 1 foregår den 28. januar - 2. februar 2020 og sætter fokus på den teoretiske baggrund for socialt entreprenørskab, relevante kompetencer samt cases fra eksisterende sociale entreprenører. Del 2 foregår den 16.-19. april 2020 og handler om, hvordan man skriver gode tilskudsansøgninger til projekter af typerne Tværnationale initiativer for unge (i Erasmus+ Ungdom) og solidaritetsprojekter (i Det Europæiske Solidaritetskorps).

Om Tværnationale initiativer for unge

Unge, uformelle ungdomsgrupper og ungdomsorganisationer kan søge om økonomisk tilskud til at realisere projekter, der har til formål at skabe social inklusion, bekæmpe arbejdsløshed blandt unge, øge folkesundheden og styrke unges identitet som aktive EU-borgere. Et Tværnationalt initiativer for unge involverer minimum to grupper fra to forskellige programlande, og kan både foregå i Danmark eller i et andet land.

Om solidaritetsprojekter

Et solidaritetsprojekt er et projekt igangsat, udviklet og implementeret af en gruppe unge over en periode på 2 til 12 måneder. Projektet skal foregå i Danmark og skal have fokus på et bestemt emne, som gruppen ønsker at arbejde med i deres lokalsamfund. Gruppen af unge skal bestå af være minimum 5 unge mellem 18 og 30 år, som har lovligt ophold eller statsborgerskab i et af EU's medlemslande.

Tilmelding

For at komme i betragtning som deltager skal du udfylde det online ansøgningsskema på SALTO-YOUTH's hjemmeside. Rejseudgifter til træningskurset (op til 500 euro) refunderes af Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Alle andre udgifter i forbindelse med træningskurset dækkes af arrangøren, som er det slovakiske nationale agentur for Erasmus+. Træningskurset finder sted i Slovakiet og foregår på engelsk.

Der er ansøgningsfrist den 15. december 2019.

Senest opdateret 18. februar 2020