Gå til indhold

For unge mellem 18 og 30 år

Er du klar på en udfordring, og vil du være med til at skabe et mere inkluderende europæisk samfund og løse samfundsmæssige udfordringer? Læs om mulighederne via Det Europæiske Solidaritetskorps.

For unge
Hvorfor deltage i Det Europæiske Solidaritetskorps?

Med Det Europæiske Solidaritetskorps får du mulighed for at arbejde med projekter, der omhandler emner, som interesserer netop dig. Det kan eksempelvis handle om naturbeskyttelse, mangfoldighed, pædagogik, kultur eller demokratisk deltagelse.

Når du deltager i solidaritetskorpset,

  • er du med til at skabe en bedre verden 
  • styrker du dine faglige og sociale kompetencer
  • lærer du arbejdslivsfærdigheder, interkulturelle færdigheder, sprogfærdigheder samt at tage initiativ og handle i nye situationer
  • får du en relevant tilføjelse til dit CV
  • får du nye oplevelser, et internationalt netværk og internationalt udsyn

Hvad kan jeg lave via solidaritetskorpset?

Du kan deltage i to forskellige typer af aktiviteter via Det Europæiske Solidaritetskorps:

Projekter for frivillige

Som frivillig deltager du i et projekt hos en organisation. Frivilligperioden er normalt 2–12 måneder, men kan i nogle tilfælde også være kortere. Du kan deltage i frivilligaktiviteter alene eller som en del af en gruppe. I et projekt for frivillige kan du bidrage til at hjælpe lokalsamfundet samtidig med, at du opnår erfaring og udvikler både personlige og professionelle kompetencer.

Oftest tager du til udlandet som frivillig, men du kan også være frivillig i Danmark. Aktiviteterne er non-profit, og du får som udgangspunkt dækket dine udgifter til rejse, indkvartering, mad, forsikring under opholdet og lommepenge.

Projekter for frivillige

Find mere information i info-kittet til frivillige, der deltager i projekter for frivillige, hvor de vigtigste oplysninger er samlet.

Solidaritetsprojekter

Et solidaritetsprojekt kan planlægges og gennemføres af en gruppe bestående af mindst fem unge. Projektet gennemføres i det land, hvor gruppen bor.

Aktiviteterne fokuserer på solidaritet, dvs. på at øge trivsel, lighed og fællesskab. Når du deltager i og gennemfører et solidaritetsprojekt, styrker du dine faglige og sociale kompetencer. Du vælger selv temaet og metoderne til projektet i gruppen.

Varigheden af ​​solidaritetsprojektet er 2–12 måneder. Der ydes finansiering til driftsomkostningerne og til en mulig vejleder.

Solidaritetsprojekter


Hvordan kommer jeg med i solidaritetskorpset?

Der er ingen krav til et bestemt uddannelsesniveau, erhvervserfaring eller særlige sprogfærdigheder. Du tilmelder dig solidaritetskorpset på Den Europæiske Ungdomsportal. Når du har gjort det, ​​kan du selv søge efter interessante projekter i databasen eller organisationer, der tilbyder projekter for frivillige, kan kontakte dig.

Du kan vælge, hvilke lande du vil være frivillig i, hvornår og hvilke emner du er interesseret i. Hvis du matcher organisationernes søgekriterier, kan du blive tilbudt en plads på projektet.


Du kan følge med i nyt om udlandsophold på Facebooksiden Grib Verden.

Afsendere

Det Europæiske Solidaritetskorps

Kontakt

Taia Nysted Schjøtt
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 83 12
Email: tans@ufm.dk
Alexander Clausen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 82 93
Email: alcl@ufm.dk
Cecilie Pedersen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 83 59
Email: cpe@ufm.dk
Senest opdateret 29. november 2022