Gå til indhold

For unge

Er du mellem 18 og 30 år? Så kan du melde dig ind i Det Europæiske Solidaritetskorps i dag!
Det europæiske solidaritetskorps
Kontakt
Cecilie Pedersen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 83 59
Email: cpe@ufm.dk
Taia Nysted Schjøtt
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 83 12
Email: tans@ufm.dk

 

Webbanner Det Europæiske Solidaritetskorps

 

Hvad er formålet?

Formålet med Det Europæiske Solidaritetskorps er at bringe unge sammen i et meningsfuldt europæisk samarbejde med henblik på at skabe et mere inkluderende europæisk samfund, støtte udsatte mennesker og løse samfundsmæssige udfordringer.

Som ung i Det Europæiske Solidaritetskorps får du mulighed for at komme med på inspirerende projekter med andre europæiske unge, og du styrker dine faglige og sociale kompetencer.

Find mere information i info-kittet til volontører, hvor de vigtigste oplysninger er samlet.

Hvem kan melde sig ind?

Du kan melde dig ind i Det Europæiske Solidaritetskorps, når du fylder 17 år, men du skal være fyldt 18 for at begynde på et projekt. Du skal også afslutte dit projekt, inden du fylder 31.

Der stilles ikke krav til ansøgerens uddannelses- eller kvalifikationskrav. Også personer, der kræver ekstra støtte, er meget velkomne til at søge.

For at ansøge skal du have lovligt ophold eller statsborgerskab i et af EU’s medlemslande.

Hvis du opfylder de ovenstående kriterier, kan du melde dig ind i Det Europæiske Solidaritetskorps.

Bemærk dog, at visse projekter kan have yderligere krav til alder, lovligt ophold eller statsborgerskab samt at nogle projekttyper er åbne for en lang række partnerlande.

Hvilke udgifter bliver dækket?

Når du er volontør, får du som udgangspunkt dækket dine omkostninger for logi, måltider, rejse og forsikring under opholdet samt lommepenge.

Hvis du har fået et lønnet arbejde, indgås en kontrakt med arbejdspladsen, og lønnen vil blive udbetalt i overensstemmelse med nationale regler.

Skal du i praktik, får du et bidrag til dine opholdsudgifter.

Hvad får du ud af at være en del af Det Europæiske Solidaritetskorps?

Når du deltager i et projekt i Det Europæiske Solidaritetskorps, får du ikke blot en spændende og udfordrende oplevelse, men du får også en kompetencemæssig fordel, når du engang skal søge et job eller søge ind på en uddannelse.

Når du har deltaget i et projekt, har du ret til at få et bevis på din deltagelse, som kan fungere som dokumentation, når du skal søge job eller uddannelse.

Hvordan finder du projekter?

Når du har meldt dig ind i Det Europæiske Solidaritetskorps, kan du vælge, hvilke lande du vil arbejde eller være volontør i, hvornår du er ledig, og hvilke emner du er interesseret i. Hvis du matcher organisationernes søgekriterier, kan du blive tilbudt en plads på projektet.

Hvis en organisation kontakter dig og tilbyder dig en stilling i deres projekt, er du ikke forpligtet til at acceptere tilbuddet. Det er altid din egen beslutning, om du vil deltage eller ej.

Hvilke organisationer er med?

Flere forskellige organisationer kan gennemføre projekter med Det Europæiske Solidaritetskorps. Det kan være både statslige og ikke-statslige organisationer, kommuner og virksomheder alle af forskellige størrelser. Organisationerne skal gennemføre projekter, der er solidaritetsrelaterede.

Alle organisationer vil blive kontrolleret, før de godkendes til at lede et projekt i Det Europæiske Solidaritetskorps. Først når de er godkendt, kan de begynde at rekruttere deltagere til deres projekter.

Sådan melder du dig ind

Europa-Kommissionen har lavet en video, der nemt fortæller dig, hvordan du gør.

Senest opdateret 05. oktober 2020