Gå til indhold

En jungle af begreber? Få hjælp til din ansøgning

Virker det uoverskueligt at skulle gennemlæse kontrakter og udfylde formularer? At søge tilskud er forbundet med en vis mængde arbejde, men heldigvis behøver det ikke at være så svært, som det kan virke.

Selvom du er omgivet af gode gruppemedlemmer, kan det være nødvendigt at søge rådgivning til en ansøgning.
Selvom du er omgivet af gode gruppemedlemmer, kan det være nødvendigt at søge rådgivning til en ansøgning.

At søge tilskud til et solidaritetsprojekt kræver lidt arbejde, men i sidste ende muliggør det måske tilblivelsen af dit projekt. Derfor er det værd at bruge tid på at sætte sig ind i ansøgningsprocessen, og vi anbefaler alle, der kunne have lyst til at søge, at lave et grundigt stykke arbejde forud for en ansøgning.

Men her hos Kontoret for Internationale Uddannelsesprogrammer og Bevillingsadministration (IUP) er vi også klar over, at det kan være svært at finde hoved og hale i, hvordan du kommer i gang med sådan en ansøgning. Ja, faktisk kan det måske være svært at finde ud af, om dit projekt overhovedet er et solidaritetsprojekt. Netop derfor skal du læse med her.

Hvad er IUP? 

  • Kontoret for Interna-tionale Uddannelses-programmer og Bevillingsadministration (IUP) hører under Uddannelses- og Forskningsstyrelsen og er beliggende i Svendborg. 

  • Kontoret har til opgave at uddele og administrere tilskud til uddannelsesprogrammer som Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps, herunder solidaritetsprojekter.

På vores hjemmeside gør vi, hvad vi kan for at overskueliggøre ansøgningsprocessen, men alligevel kan den være forvirrende. Hjælpen er heldigvis kun et telefonopkald væk. Det er nemlig muligt at tage kontakt til os i IUP, hvis du har spørgsmål eller er gået i stå og bare ikke ved, hvordan du kommer videre med din ansøgning.

Sæt dig ind i processen

Som nævnt anbefaler vi ansøgere at lave et godt forarbejde selv, fordi det letter ansøgningsprocessen for alle parter. Men vi ved også, at det kan være forvirrende, hvis du ikke har erfaring med at søge vores tilskudsprogrammer.

Så skulle det ske, at du bliver overvældet af begreber som Anneks III og OID-nummer eller at skulle være juridisk ansvarlig, er du som nævnt velkommen til at tage kontakt til os. Så kan vi besvare dine spørgsmål til processen. 

Desuden er vi ikke interesseret i, at potentielle ansøgere ender med at undlade at søge tilskud, fordi de ikke kan overskue processen. Kontakt os - så hjælper vi med gode råd.  

Tag kontakt til fuldmægtig Cecilie Pedersen på telefonnummer: +45 72 31 83 59 eller på  for rådgivning og besvarelse af spørgsmål.

Senest opdateret 20. marts 2023