Erasmus+ Ungdom - Frivilligaktiviteter

Erasmus+ Frivilligaktiviteter (tidligere EVS) er nu erstattet af Det Europæiske Solidaritetskorps, som er et selvstændigt EU-program.

 Ungdomsprojekter med tilskud fra Erasmus+ er populære

Midler til frivilligaktiviteter skal søges under Det Europæiske Solidaritetskorps

Nyt om Erasmus+ Frivilligaktiviteter (tidligere EVS), nu: Det Europæiske Solidaritetskorps

EU-Kommissionen har erstattet Erasmus+ Frivilligaktiviteter (tidligere EVS) med Det Europæiske Solidaritetskorps. Solidaritetskorpset ligger ikke under Erasmus+, men er sit eget selvstændige program. Vi henviser derfor til Styrelsens side om Det Europæiske Solidaritetskorps, mens denne side om Erasmus+ Frivilligaktiviteter kan betragtes som inspiration.

Et tilbud til unge 

Hvis du er mellem 17-30 år og har besluttet, at du vil afsted på et udlandsophold, hvor du arbejder frivilligt, så er der tre spørgsmål, du skal stille dig selv: Hvad vil du gerne arbejde med, hvor vil du gerne hen, og hvor længe vil du være afsted?
Når du har besvaret ovenstående spørgsmål, skal du i gang med at søge efter et projekt.

I Den Europæiske Ungdomsportal kan du søge på henholdsvis konkrete projekter (1) og på akkrediterede organisationer (2).

1: Den Europæiske Ungdomsportal - projekter

2: Den Europæiske Ungdomsportal - akkrediterede organisationer

Du kan læse mere om ansøgningsprocessen her samt se fire videoer fra et informationsmøde den 18. maj 2016 i København om det tidligere program EVS, som ligner de muligheder, der nu er igennem Det Europæiske Solidaritetskorps. Her kan du blandt andet møde Tine og Josefine, der begge har været i Spanien som volontører: 


Et tilbud til danske organisationer 

Danske organisationer kan ansøge om at blive akkrediteret, og derefter kan de søge om tilskud til at sende eller modtage volontører. 

Inden for Erasmus+ er der yderligere to muligheder for mobilitet både for unge og dem, der arbejder med de unge - se mere her:

Bevis de kompetencer, de unge projektdeltagere udvikler i et Erasmus+ projekt på ungdomsområdet - hjælp dem med at udfylde et Youthpass:


13092106_1145917325459016_4354941577170306414_n.png

Hvor finder jeg mere information?

Inspiration og projektresultater
Senest opdateret 30. oktober 2019