Information for fremtidige volontører

Alt om at være volontør under Erasmus+ Frivilligaktiviteter

Nyt om Erasmus+ Frivilligaktiviteter (tidligere EVS), nu: Det Europæiske Solidaritetskorps

EU-Kommissionen har erstattet Erasmus+ Frivilligaktiviteter (tidligere EVS) med Det Europæiske Solidaritetskorps. Solidaritetskorpset ligger ikke under Erasmus+, men er sit eget selvstændige program. Vi henviser derfor til Styrelsens side om Det Europæiske Solidaritetskorps, mens denne side om information for fremtidige volontører kan betragtes som inspiration.

Hvordan finder jeg en sendeorganisation?

Hvis du synes, at frivilligt arbejde i udlandet lyder som noget for dig, skal du allerførst finde en organisation eller en forening, som vil hjælpe dig med forberedelsen og med at sende dig af sted. Dette kaldes en sendeorganisation.

Hvis du allerede er medlem af en forening eller går på ungdomsskole, kan du spørge der, om de har lyst til at være din sendeorganisation. Hvis de siger ja, skal de kontakte Styrelsen for Forskning og Uddannelse, så de kan få mere at vide om, hvad det indebærer at være en sendeorganisation og hvordan organisationen bliver godkendt.

Hvis du ikke har den mulighed, kan du prøve at kontakte en af de følgende organisationer, der er vant til at fungere som sendeorganisation.

Sendeorganisationer

AFS Interkultur
Nordre Fasanvej 111
2000 Frederiksberg
Tlf.: 38 34 33 00
E-mail - afs.interkultur@afs.org

Dansk ICYE
International Cultural Youth Exchange,
Klosterport 4 A, 3. sal
8000 Århus C
Tlf.: 86 18 07 15
E-mail - icye@icye.dk

Mohammed cropped.pngMohamed er frivillig på husbåd i Amsterdam

 ”Man lærer at begå sig internationalt med mennesker fra andre lande. Man lærer andre kulturer at kende og bliver venner med mennesker fra andre steder i verden. Og så lærer man meget om sig selv, og hvad man vil og ikke vil,” siger 19-årige Mohamed El Ghazi.

Læs om Mohameds erfaringer som Erasmus+ frivillig 

 

Hvordan finder jeg en værtsorganisation?

Når du har fundet en sendeorganisation, skal du sammen med den finde et værtsprojekt/værtsorganisation, du gerne vil arbejde frivilligt i. Dette kan være en fritidsklub, en ungdomsorganisation, et naturbevarelsesprojekt eller lignende. Alle godkendte organisationer, der gerne vil modtage en volontør, er samlet i en database. Her kan man læse en beskrivelse af de enkelte værtsprojekter, og hvilke opgaver de forventer, volontøren skal udføre.

Når du har fået en aftale i stand med en værtsorganisation, skal I sammen lave en udførlig plan over dine arbejdsopgaver, samt start- og sluttidspunkt for projektet. Desuden skal værtsorganisationen udpege en kontaktperson, der kan hjælpe dig under hele opholdet.

Hvad kan jeg få tilskud til?

Erasmus+ Frivilligaktiviteter yder tilskud til rejseudgifter, kost og logi samt lommepenge, mens man er i udlandet. Derudover er alle volontører dækket af en fælleseuropæisk sundhedsforsikring, og man er også garanteret sprogundervisning i det pågældende lands sprog.

Før du rejser ud

Før du tager ud som volontør, bør du læse om, hvad du kan forvente dig af dit ophold. EU-kommissionen har udgivet et Info-kit, hvor de vigtigste oplysninger er samlet på en let og overskuelig måde.

Info-kittet indeholder:

Forsikring

Du vil under dit ophold været forsikret igennem et forsikringsselskab, som har tegnet en kontrakt med Kommissionen.

Youthpass

Alle deltagere modtager et Youthpass som dokumentation for læringsforløbet.

Senest opdateret 12. november 2018