Gå til indhold

Artikler

Aktive Unge: Rap og samfundsdebat på programmet
Foreningen Rapolitics fik ni musikalske og tankevækkende dage, da de afholdt træningsseminaret Raplab MENA, hvor unge rappere fra Egypten, Libanon og Palæstina mødtes i Danmark. På dagsordenen var samfundsdebat og tanker om det at være ung - formidlet gennem rapmusik.
Træningskursus på gadeplan
Hvordan når man udsatte unge, der ikke engagerer sig i ungdomsaktiviteter? Det tema var omdrejningspunkt, da træningskurset ”Plug In” løb af stablen. Deltagere fra 11 lande fik udvekslet erfaringer fra deres arbejde med unge, styrket deres netværk og blev inspireret til nye arbejdsmetoder.
En sejltur mod nye horisonter
Da skonnerten Fylla stævnede ud fra havnen i Ærøskøbing var mandskabet noget ud over det sædvanlige: 24 unge piger og drenge og seks ungdomsledere fra Danmark, Slovakiet og Frankrig. De skulle afsted på en ungdomsudveksling med tilskud fra Erasmus+. Det blev en oplevelse, der satte spor.
Let’s talk about democracia, demokrasi, demokratie
Med Erasmus+ i ryggen udvikler Ungdomsskolen i Kolding de unges internationale kompetencer. Det sker blandt andet gennem udvekslinger, hvor 13-25-årige fra hele Europa samles og debatterer grundlæggende værdier i et demokrati.
En volontør får Europa ind under huden på børn og unge
Da Svendborg Ungdomsskole fik en volontør i medarbejderstaben, forstærkedes samarbejdet med foreninger, folkeskolen og andre kommunale tilbud. På den måde havde hele lokalområdet glæde af den 25-årige spaniers besøg.
Fra frivillig til medarbejder
At tage en ung fra et andet europæisk land ind som frivillig på en arbejdsplads via den Europæiske Volontørtjeneste (EVS) er frugtbart for alle parter og kan føre til efterfølgende ansættelse af den frivillige, viser erfaringerne.
Giv jeres resultater vinger via web, sociale medier og pjecer
Det er værd at bruge energi på at formidle resultaterne af jeres Erasmus+ projekt, fortæller projektkoordinator Jonas Sidenius fra organisationen Dansk ICYE. Han har arbejdet målrettet med at udbrede kendskabet til ungdomsprojektet ’EntreRural’, der sluttede i efteråret 2015.
Ungdomsudvekslinger - det er ikke så svært, som man tror
Deltagerne på kurset Reach Out lørdag den 10. september 2016 fik ved hjælp af konkrete tips og sparring med de øvrige deltagere taget hul på at skrive ansøgninger til en ungdomsudveksling med Erasmus+. Og flere nye ansøgere fik øjnene op for, at det er knapt så kompliceret, som de frygtede.
Vores medarbejdere skal have lys i øjnene
En ungdomsskole står betydeligt stærkere, når medarbejderne deltager i faglige kurser og personaleudvekslinger i udlandet. Det er erfaringen på Ungdomsskolen Kolding, der arbejder strategisk med ”staff mobility”.
Efteruddannelse på ungdomsområdet
Landets klubber, ungdomsskoler og organisationer, som arbejder med unge mellem 13 og 30 år, kan sende medarbejdere på kurser og studiebesøg i Europa næsten uden omkostninger. Det er nemt, og udbyttet er stort, viser erfaringerne.
Giv unge internationale kompetencer gennem ungdomsudvekslinger
Ungdomsskolen Ung Egedal har i flere år arrangeret ungdomsudvekslinger til gavn for skolens unge. Det styrker de unges internationale kompetencer og giver dem et større udsyn, som de kan bruge, når de skal søge job. Ungdomsudvesklingerne er blevet til med tilskud fra Erasmus+.
Lav en strategi og giv den liv
Få større udbytte af internationalt uddannelsessamarbejde ved at have en strategi for indsatsen og husk, det kræver toplederopbakning og bredt ejerskab. Det er det entydige råd fra Camilla Lindum, projekt- og udviklingsmedarbejder i UngAalborg.
Reportage: Unge fra Nørrebro viste politikere rundt
Hvordan får flere unge på Nørrebro et fritidsjob, og hvor får man den bedste pizza? Det var nogle af emnerne, som unge fra Nørrebro og politikere fik vendt på en guidet tur gennem indre Nørrebro. Turen fandt sted som et led i Den Europæiske Ungdomsuge 2017.
Projekteksempel: Den Europæiske Ungdomsuge i Tingbjerg og Utterslevhuse
Rundt omkring i Danmark blev der under Den Europæiske Ungdomsuge 1.-7. maj 2017 afholdt arrangementer med fokus på unges deltagelse i demokratiet. En af disse var en rapworkshop for børn og unge i Tingbjerg og Utterslevhuse.
”Volontører er en fantastisk ressource"
Professionshøjskolen UCC arbejder med volontører i afdelingen for internationalisering. Lektor Rikke Pedersen fortæller her hvordan.
Erasmus+ skaber samhørighed blandt Europas unge
Det europæiske uddannelsessamarbejde rummer unikke muligheder for unge – også uden for det formelle uddannelsessystem. Sørg for, at endnu flere kender det! Sådan lyder opfordringen fra foreningen Europæisk Ungdom.
Fritidsaktiviteter forbedrer skolegang for udsatte unge
Unge bliver mere glade for skolen ved at få succesoplevelser i fritiden. Det er udgangspunktet for et partnerskab mellem skoler og fritidsorganisationer i fem lande om at få udsatte unge med i motiverende fællesskaber efter skoletid. De foreløbige resultater er lovende.
Ungdomsudveksling forener unge i indsatsen for det fremtidige europæiske samarbejde
Danish Intercultural Organisation har gennem en Erasmus+ støttet ungdomsudveksling faciliteret et projekt om på EU’s muligheder. Ungdomsudvekslingen havde fokus på de anti-europæiske folkebevægelser, som kan have en negativ virkning på det samarbejde, som EU står for.
De unge satte fokus på miljøet
Bæredygtighed og unge, der lærer andre unge var på programmet, da Mariagerfjord Ungdomsskole var vært for en Multilateral Ungdomsudveksling med Irland, Frankrig og Ungarn. Det blev en forrygende uge, der satte tanker i gang hos de unge.
Frihed og samarbejde til søs
Stemningen var høj, da 38 unge fra seks forskellige lande i juli stævnede ud fra Aarhus Havn på det hollandske træskib Wylde Swan. Eventen var et resultat af Aarhus Kommunes Multilaterale Ungdomsudveksling – og gav de unge nye personlige værktøjer og en fin fornemmelse for interkulturelt samarbejde.
Aktivt medborgerskab blandt danske og franske unge
Unge fra Brønsparkens Fritidscenter satte motion, kost og sundhed på programmet, da de deltog i en udveksling med Frankrig under navnet ”Environment, Health and Sports.” Resultatet var en yderst alsidig uge, som viste de unge, at de har gode muligheder for at påvirke både eget liv og lokalsamfund.
De unge lærte om borgerrettigheder
Hvad er mine rettigheder som ung EU-borger? Og hvad vil det sige at være udsat i henholdsvis Danmark, Ukraine, Georgien, Aserbajdsjan og Spanien? Fem unge fra Ungdomsskolen Kolding deltog i en multilateral ungdomsudveksling i Georgien og kom hjem med livet sat i perspektiv.
Rollemodellerne fik en oplevelse for livet
Syv drenge i alderen 15-20 år fra Husum har været i Paris for at deltage i og arbejde ved VM i Streetfodbold. Drengene er uddannede rollemodeller i foreningen Livsbanen, og turen blev mulig via tilskud fra Erasmus+ Ungdom.
En sejltur mod nye horisonter
Da skonnerten Fylla stævnede ud fra havnen i Ærøskøbing var mandskabet noget ud over det sædvanlige: 24 unge drenge og piger og seks ungdomsledere fra Danmark, Slovakiet og Frankrig. De skulle afsted på en ungdomsudveksling med tilskud fra Erasmus+ Og det blev en oplevelse, der satte spor.
”Volontører skaber gensidig forståelse og respekt”
Folkeskolen Højboskolen i Hørning integrerer udenlandske Erasmus+ volontører i arbejdet. Skoleleder Peder Pedersen fortæller hvorfor.
Kolding forbereder unge til demokratiet
700 skoleelever og deres lærere deltog i oktober 2017 i Danmarks største valgmøde for unge. Her deltog ni lokalpolitikere i en paneldebat, hvor de unge fik lov til at tage del i demokratiet og sætte deres ønsker og behov på dagsordenen.
Frivillig på husbåd i Amsterdam
19-årige Mohamed El Ghazi er frivillig med Erasmus+ seks måneder i Amsterdam, hvor han bor og arbejder på en husbåd.
Frivillige bygger bro mellem unge danskere og flygtninge
Når unge danskere og flygtninge sammen udvikler og deltager i aktiviteter styret af frivillige, bliver de nye borgere lettere integreret i samfundet. Det er filosofien bag et Erasmus+ projekt, som koordineres af Ungdommens Røde Kors.
På vej mod den mest samfundsengagerede generation nogensinde
Ungdomsbureauet har de seneste tre år arrangeret Ungdommens Folkemøde, der inviterer unge til at udtrykke deres håb og visioner for fremtidens samfund. Nu skal ideen eksporteres til udlandet.
"Hvert eneste projekt skal indfri de mål, vi og vores partnerorganisationer har defineret"
Fra nul til 11 projekter i løbet af fire år. For Copenhagen Youth Network har arbejdet med Erasmus+ været ’learning by doing’, og læringskurven har været stejl. Kvalitet i projekterne har været et gennemgående fokusområde, fortæller projektleder Heresh Halmat Faraidon.
De unge finder sig selv på rejser i Europa
En ny undersøgelse viser, at unge i høj grad får, hvad de kommer efter, når de rejser ud på et udvekslingsophold med Erasmus+.
Unge med på udveksling: ”De lærer så utrolig meget af at komme ud”
Ungdomsskoler burde stå i kø for at søge ungdomsudvekslinger gennem Erasmus+, hvis man spørger skolelederen på Svendborg Ungdomsskole, Cathri Jepsen. Nu går skolen efter en akkreditering.
Gode råd til din ansøgning
Der er mange gode råd at hente, når man skal lave en ansøgning om tilskud fra Erasmus+. Læs Svendborg Ungdomsskoles tre bedste her.
Naturlig nervøsitet og forventningsglæde forud for ungdomsudveksling
En gruppe unge mennesker fra Mariagerfjord Ungdomsskole mødtes for at forberede sig til en ungdomsudveksling på dansk grund med deltagere fra Spanien, Ungarn og Portugal.
Akkreditering letter adgangen til udbytterige Erasmus+ aktiviteter
En akkreditering er på programmet for Ane Hugo Ringdal og UngiAarhus ØST. Den vil gøre hendes arbejde med Erasmus+ aktiviteter lettere, mener hun. Hun har nemlig planer om at fortsætte med at afvikle de udbytterige udvekslingsophold.
Mobilitet for ungdomsarbejdere skal hjælpe Julie mod drømmejobbet
26 ungdomsarbejdere er samlet på Blåkilde Efterskole, da KFUM's Idrætsforbund er værter for en Erasmus+-aktivitet. Julie Bak Jensen er en af deltagerne, som håber at kunne bruge de redskaber, hun tager med derfra, til at nå drømmen om at blive efterskolelærer.