Du er her: Forside Uddannelse Tilskud til udveksling og internationale projekter Nordplus Rejs med Nordplus - tilskud til forberedende besøg

Rejs med Nordplus - tilskud til forberedende besøg

Topbillede
Overvejer du at ansøge om Nordplus Junior eller Voksen midler i 2015, kan du nu søge om tilskud til forberedende besøg med dine nordisk-baltiske partnerinstitutioner. Ansøgningsfristen er d. 1. oktober 2014.
Kontakt
Specialkonsulent
Telefon: +45 72 31 88 99
E-mail: mv@ufm.dk

Nordplus Junior er rettet mod grundskoler, ungdomsuddannelser og børnehaver, mens Nordplus Voksen er rettet mod voksenuddannelse og folkeoplysning.

Som Nordplus Junior eller Nordplus Voksen-ansøgende kan du søge om tilskud til forberedende møder og besøg, der har som formål at bringe organisationer fra forskellige lande sammen om projektansøgninger forud for Nordplushovedansøgningsfristen, 1. marts 2015.

Kort om Nordplus

Kort fortalt er Nordplus, Nordisk Ministerråds program for styrkelse og udvikling af det nordiske samarbejde i uddannelsessektoren og sammenhængen i det nordisk-baltisk uddannelsesområde.

Kender du ikke Nordplus eller dets programmer, men går med idéer, der bevæger sig inden for overskrifter om nordisk uddannelse, folkeoplysning og samarbejde, kan du læse yderligere om Nordplus og dets underprogrammet, dets aktiviteter og ansøgningskriterier i Nordplus Håndbogen 2014 (pdf) .

Forudsætningerne for tilskud

For at søge om midler til projekter er det en forudsætning, at du finder samarbejdspartnere (minimum 2) på tværs af de nordiske lande. Tilskuddet til de forberedende besøg er oprettet for at hjælpe med at lette etableringsfasen i nye partnerskaber.

Har du endnu ikke fundet en partner til dit projekt, findes der en database (Partnersøk) på Nordplushjemmesiden, hvor du kan søge matchende, nordiske institutioner at samarbejde med.

Et forberedende besøg kan maksimalt vare fem dage, inklusiv rejse. Tilskuddet udmåles på baggrund af faste satser, og der skal ikke medsendes et budget.

Sådan søger du

Du finder ansøgningsskemaet til denne runde af tilskud til forberende besøg i Nordplusadministrationssystem, Espresso:

Senest opdateret 26. august 2014