Gå til indhold

Ny tilskudsmulighed til frivilligt arbejde og solidaritetsprojekter

Det nye program for Det Europæiske Solidaritetskorps er lanceret. Med programmet følger i 2021 cirka 10 millioner danske kroner, som danske unge og organisationer nu kan ansøge om.

Det Europæiske Solidaritetskorps
Grafik: Europa-Kommissionen. Nøgletal for Det Europæiske Solidaritetskorps 2021-2027.

Europa-Kommissionen har lanceret den nye programperiode for Det Europæiske Solidaritetskorps 2021-2027, som er et EU-initiativ målrettet unge og organisationer.

Med et samlet budget på cirka 1 milliard euro for perioden 2021-2027 vil det nye program for Det Europæiske Solidaritetskorps give organisationer og mindst 270.000 unge mulighed for at hjælpe med at tackle samfundsmæssige og humanitære udfordringer gennem frivilligt arbejde eller ved at oprette deres egne solidaritetsprojekter.

Lanceringen af det nye program har netop banet vejen for de første indkaldelser af ansøgninger i den nye programperiode for Det Europæiske Solidaritetskorps. Alene i 2021 er der i dansk sammenhæng afsat cirka 10 millioner danske kroner til organisationer og unge, der ønsker at ansøge om tilskudsmidler.

Hvem kan søge?

Unge mellem 18 og 30 år samt offentlige og private organisationer kan deltage i eller søge tilskud til at lave nonprofit-projekter, som løser samfundsmæssige udfordringer og styrker europæisk solidaritet og samhørighed.

Aktiviteterne kan foregå inden for en lang række områder, blandt andet aktivt medborgerskab, demokrati, miljø, inklusion og kultur. I 2021 er sundhed et prioriteret fokusområde, og programmet vil således mobilisere frivillige til at arbejde på projekter, der tackler sundhedsudfordringer, herunder også påvirkninger af COVID-19-pandemien.

Der vil løbende komme opslag på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside om indkaldelse af ansøgninger til de enkelte aktiviteter – både de der kan søges via Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, og de som søges direkte hos Europa-Kommissionen.

Vil du vide mere?

Hold dig opdateret

Afsendere

Det Europæiske Solidaritetskorps

Kontakt

Taia Nysted Schjøtt
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 83 12
Email: tans@ufm.dk