Du er her: Forside Uddannelse Tilskud til udveksling og internationale projekter Opslag Charter for erhvervsuddannelsesmobilitet 2018

Indkaldelse af ansøgninger om Charter for Erhvervsuddannelsesmobilitet 2018

EU-Kommissionen har offentliggjort indkaldelse af ansøgninger om et Charter for Erhvervsuddannelsesmobilitet 2018.
Kontakt
Lars Møller Bentsen
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 26
Email: LMB@ufm.dk

Formålet med et charter er at tilskynde institutioner og organisationer inden for erhvervsuddannelserne, der har erfaring med at tilrettelægge mobilitetsophold for elever og medarbejdere, til at videreudvikle deres internationaliseringsstrategier.

Organisationer, der i 2018 tildeles et Charter for Erhvervsuddannelsesmobilitet, vil fra 2019 få mulighed for at søge om tilskud til mobilitet på en forenklet måde. Bliver en institution akkrediteret ved ansøgningsrunden 2018, vil charteret gælde frem til udgangen af 2020, hvor en ny programperiode for Erasmus+ træder i kraft. Vi forventer, at charteret kan forlænges ind i den nye  programperiode (fra 2021).

Udvælgelseskriterierne

a) Ansøgere skal have gennemført mindst 3 erhvervsuddannelsesmobilitetsprojekter under programmet om livslang læring 2007-2013 og/eller programmet Erasmus+.

I et konsortium skal enten konsortiet som helhed eller hver enkelt organisation have gennemført mindst tre erhvervsuddannelsesmobilitets-projekter under programmet om livslang læring 2007-2013 og/eller programmet Erasmus+.

b) Forbruget af tilskudsmidler for de senest tre gennemførte projekter skal i gennemsnit være på mindst 80 % af det bevilgede budget. I et konsortium skal konsortiet som helhed eller hver enkelt organisation i gennemsnit have haft et forbrug af tilskudsmidler for de senest tre gennemførte projekter på 80% eller mere af det bevilgede budget.

Ansøgningsfrist

Fristen for at ansøge om et Charter for Erhvervsuddannelsesmobilitet var den 17. maj 2018  kl. 12.00 (dansk tid).

  • Online ansøgningsskema VET Mobility Charter KA109-2018 (Vocational Education and Training Mobility Charter)

 

Se akkrediterede charterholdere

Her kan du se, hvilke institutioner, der har modtaget et Charter for Erhvervsuddannelsesmobilitet:

 

Senest opdateret 05. november 2018