Du er her: Forside Uddannelse Tilskud til udveksling og internationale projekter Opslag Erasmus+: Europa Kommissionen indkalder projektforslag inden for europæiske mobilitets- og samarbejdsprojekter

Erasmus+: Europa Kommissionen indkalder projektforslag inden for europæiske mobilitets- og samarbejdsprojekter

Har du planer om at deltage i europæiske mobilitets- og samarbejdsprojekter i 2015? Du kan nu se hvilke projektforslag, der kan søges tilskud til gennem EU´s uddannelsesprogram Erasmus+. Den nye programguide for 2015 er også blevet offentliggjort.
Kontakt
Jette Esager Rasmussen
Souschef
Tlf.: +45 72 31 88 97
Email: JERA@ufm.dk

EU-Kommissionen har netop offentliggjort en indkaldelse af forslag til projekter under Erasmus+. Derudover er programguiden for 2015 nu tilgængelig.

I 2015 kan institutioner og organisationer søge om tilskud til individuel mobilitet og samarbejder på tværs af sektorer og grænser om blandt andet videndeling og innovation i uddannelsessystemet. Derudover kan der søges om tilskud til politikudvikling på uddannelses- og ungdomsområdet.  

Film om tilskud

Hent inspiration til din ansøgning i filmen:

Sådan søger du om tilskud fra Erasmus+

 

Der er afsat mere end 20 millioner euro til danske ansøgere, der søger om tilskud til mobilitets- og samarbejdsprojekter i 2015.

Hvem kan søge

Erasmus+ giver tilskud til projekter inden for mobilitet og internationalt samarbejde i de videregående uddannelser og erhvervsrettede grund- og efteruddannelser såvel som i børnehaver, grundskoler og ungdomsuddannelser. Derudover gives der også støtte på området for almen voksenuddannelse og folkeoplysning samt ungdomsaktiviteter og idræt.

Enkeltpersoner kan ikke søge om tilskud, men bør i stedet kontakte deres organisation.

Løbende frister

Bemærk at ansøgningsfristen for at søge om tilskud til eksempelvis mobilitetsprojekter og samarbejdsprojekter er forskellig. Vi vil derfor løbende indkalde ansøgninger til de enkelte aktiviteter under Erasmus+. Dette vil ske på Uddannelses- og forskningsministeriets hjemmeside samt i nyhedsbrevet Udsyn – Nyt om internationale uddannelsesprogrammer.

Ansøgningsprocessen foregår gennem et online ansøgningssystem. Ansøgningsskemaer forventes offentliggjort ultimo januar på ufm.dk/erasmusplus.

Ansøgningsfrister

 Key Action 1: Mobilitet

Mobilitet på ungdomsområdet4. februar, 30. april og
1. oktober 2015 kl. 12.00
Mobilitet på området for børnehave, grundskole og ungdomsuddannelse, erhvervsrettet grund- og efteruddannelse, videregående uddannelse samt inden for almen voksenuddannelse.

4. marts 2015 kl. 12.00

Erasmus Mundus Joint Masters Degrees 4. marts 2015 kl. 12.00
Large Scale EVS-Events 3. april 2015 kl. 12.00

 

 Key Action 2: Strategiske partnerskaber

  • Strategiske partnerskaber på ungdomsområdet                  

   4. februar,
   30. april og
   1. oktober 2015 kl. 12.00

   Strategiske partnerskaber på området for børnehave, grundskole og ungdomsuddannelse, erhvervsrettet grund- og efteruddannelse, videregående uddannelse samt inden for almen voksenuddannelse.

   31. marts 2015 kl. 12.00

   Knowledge Alliances og  Sector Skills Alliances 26. februar 2015 kl. 12.00
   Capacity Building Projects inden for de videregående uddannelser 10. februar 2015 kl. 12.00
   Kapacitetsopbygning på ungdomsrådet 3. april og 2. september 2015 kl. 12.00

 Key Action 3: Politikudvikling

  • Ungdomsseminarer                      4. februar, 30. april og
   1. oktober 2015 kl. 12.00
   Politikudvikling/Innovation (Forward-Looking Cooperation Projects)24. februar 2015 kl. 12.00
   Politikudvikling/Policy experimentation in school education sector - søges hos EACEA20. marts 2015 kl. 12.00

Jean Monnet

Professorater, moduler,
støtte til institutioner, foreninger og netværk

26. marts 2015 kl. 12.00

Idrætsområdet

Ny programguide for Erasmus+

Den nye programguide for 2015 er nu tilgængelig. I programguiden finder du detaljerede oplysninger om mulighederne for at søge tilskud samt en beskrivelse af, hvordan du ansøger. Mere præcist finder du information om mål, prioriteter, tilskudsmuligheder for mobilitet, samarbejde og politikudvikling, tekniske oplysninger om ansøgnings- og udvælgelsesprocessen, samt økonomiske og administrative bestemmelser, der er forbundet med tildelingen af tilskud.

Abonnér på nyt om om internationale uddannelsesprogrammer

Hold dig opdateret om ansøgningsfrister og bliv inspireret af gode projekteksempler i nyhedsbrevet Udsyn – Nyt om internationale uddannelsesprogrammer.

 

Senest opdateret 28. oktober 2015