Gå til indhold

Forsøgs- og udviklingsprojekt: Udvikling af fleksibel masteruddannelse i informatik-undervisning m.m. (IT-vest)

Udvikling af en ny masteruddannelse i informatikundervisning målrettet gymnasielærere, sekundært undervisere på professionshøjskolerne og tertiært undervisere på universiteterne. Projektet løber fra 2019-2020.

Informatikfaglighed er i hastigt færd med at blive en almen og fundamental del af uddannelse på alle niveauer lige fra grundskole over ungdomsuddannelser til videregående uddannelser. Der er derfor behov for en målrettet og ambitiøs indsats, dvs. uddannelse af nye lærere herunder efteruddannelse af allerede eksisterende undervisere. Dette projekt adresserer behovet for kompetencer affødt af nye teknologier og digital udvikling, samt kapacitetsopbygning på VVEU, herunder undervisningskompetencer.

Formålet med den nye masteruddannelse i informatikundervisning er at udvikle en uddannelse med høj kvalitet og er relevant for målgrupperne: Gymnasielærere, sekundært undervisere på professionshøjskolerne og tertiært undervisere på universiteterne. Relevansen af masteruddannelsen sikres ved at organisere uddannelsen fleksibelt efter den buffetmodel, der er kendt fra masteruddannelsen i it. Med denne buffetmodel vil man dels kunne tilgodese et bredt spektrum af undervisere, dels kunne justere indhold i takt med, at fagligheden implementeres i uddannelsessystemet, og nye behov opstår.

Projektet løber fra 1. januar 2019 til 30. august 2020. Det bliver gennemført i fire faser:

  1. Behovsafdækning: Denne fase har til formål at afdække uddannelsesbehovet, samt at afdække i hvilken grad og hastighed, gymnasierne forventer at anvende uddannelsen, herunder gymnasiernes forventning til indhold af uddannelsen. Dertil kommer en beskrivelse af de forskningsmiljøer, der skal understøtte uddannelsen, herunder en afdækning af muligheden for at skaffe kvalificerede undervisere. Behovsafdækningen behandles efterfølgende af ledelsen på Aarhus Universitet, med henblik på iværksættelse af udvikling.
  2. Udvikling af uddannelsens indhold: I denne fase udvikles studieordning, fagbilag og undervisningsforløb, samt ansøgning til Uddannelses- og Forskningsministeriet med henblik på godkendelse af uddannelsen. Det forventes at der indledningsvist udvikles seks til otte fagpakker til uddannelsen. Antallet af fagpakker afhænger af, hvordan studieordningen sammensættes i forhold til ECTS point pr. fagpakke. Denne fase afsluttes med en ansøgning til Uddannelses og forskningsministeriet, med henblik på godkendelse af uddannelsen.
  3. Formidling af uddannelsen: I denne fase markedsføres uddannelsen af It-vest og de tre universiteter.
  4. Evaluering: I denne fase evalueres udviklingsprojektet og projektrapportering udarbejdes.

Kontakt

Torsten Asmund Sørensen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 86 25
Email: toso@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 25. maj 2020