3 råd til dig, der skal vælge uddannelse

Uddannelsesvalg er en vigtig beslutning og et af de første skridt på vejen til dit arbejdsliv. Undersøg dine muligheder, så du finder en uddannelse, der passer til dig - og samtidig giver dig gode muligheder i livet. Her er tre råd, når du skal vælge uddannelse.

clara.jpg

1: Tænk din passion og dine styrker ind i dit uddannelsesvalg

Der er helt sikkert noget, du er bedre til end andet. Og der er helt sikkert noget, du synes er mere spændende end andet.

Når du skal vælge uddannelse, skal du tænke på, hvad du er god til, og hvad du interesserer dig for. Tænk på, hvad der har været din gennemgående passion, for du kan komme til at arbejde med området i mange år. Overvej, hvornår du oplever dine største succeser.

På UddannelsesGuiden ug.dk kan du søge efter dine interesser og se de uddannelser, der matcher dem.

2: Søg information og orientér dig i de mange forskellige uddannelser

Måske er du rigtig god til at skrive, regne, planlægge eller tale med mennesker. Måske interesserer du dig for musik, økonomi eller teknik.

Du kan bruge dine styrker og interesser i mange forskellige typer uddannelser. Derfor er det en god idé at undersøge flere forskellige uddannelsesveje og orientere dig i de mange nye uddannelser. Du skal også have fokus på uddannelsens opbygning og undervisningsform. Det er vigtigt at være i et læringsmiljø, der passer til dig.

På Uddannelseszoom.dk kan du sammenligne uddannelser og se, om uddannelserne indeholder flest forelæsninger, klasseundervisning, værksteder, projektarbejde eller selvstudie.

3: Tænk fremtiden ind i dit uddannelsesvalg – er der mulighed for job bagefter?

Tænk ikke kun på indholdet i selve uddannelsen - men også, hvad der skal ske, når du er færdig.

Undersøg arbejdsmarkedet og jobmulighederne: Nogle uddannelser giver mange jobmuligheder, mens det med andre uddannelser kan være svært at finde job.

På Uddannelseszoom.dk kan du se, om arbejdsløsheden på de enkelte uddannelser er høj, hvad nyuddannede tjener, og om nyuddannede er kommet i job eller har startet egen virksomhed. 


Næste skridt:

Studerende på DTU

Senest opdateret 04. marts 2019