Gå til indhold

Frederik Braüner Nygaard (Det Kongelige Akademi)

Dommerpanelet begrunder prisen til Frederik Braüner Nygaard sådan:

Specialetitel: "AN INTERSECTIONAL ARCHITECTURE".

Med en alternativ, holistisk tilgang udforsker Frederik potentialet i den såkaldte ”intersectional theory” til at udvikle bygningsdesignet i Nuuk. Metoden medvirker til en mere følsom tilgang til arkitektur og bygningsdesign, som tager hensyn til den lokale kultur og traditionelle bygningsstil.  Ved desuden at bruge opskaleringsmetoder til bæredygtigt genbrug af bygningskomponenter, forener han bæredygtig tektonik og social bevidsthed i et innovativt nyt design.

Frederik lykkes i projektet med at udvikle og anvende en kompleks, teoretisk tilgang til en arkitetmæssig og social sammenhæng, der har en lang forhistorie med udefrakommende påbud og tilsidesættelse af lokale særegenheder. Det bidrager til, at projektet og tilgangen er både relevant og presserende.

Frederiks projekt er et klart, grundigt og velundersøgt alternativ til arkitektonisk design og anvendt i en kontekst i Grønland, hvor det byggede miljø higer efter følsomhed og inkluderende tilgange til, hvordan vi kunne byforny og bygge fremover. Det fysiske miljø har en dybtgående effekt på adfærd og følelse af ejerskab. Dette projekt giver nye ideer til at understøtte lokalbefolkningens behov. Disse ideer kan både indgå direkte i den igangværende renovering af bygninger i Grønland, samt inspirere til lignende renoveringer både i Rigsfællesskabet og generelt i Arktis. 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 29. november 2021