Gå til indhold

Projekt-nyhedsbrev

esas' projekt-nyhedsbrev udsendes cirka en gang om måneden med status og generelt nyt om udviklingen og implementeringen af esas og nemStudie.
Marts 2021: Professionshøjskolerne indtager esas

Der er nu gået omkring en måned, siden professionshøjskolerne UCN, UCSyd og UCL som de første i udrulningsbølge 1 gik live med esas. Siden er også KP og Absalon kommet på. Læs de første historier fra institutionerne om, hvordan det er gået.

Implementeringshistorier fra KP og Absalon

Den 1. marts gik Københavns Professionshøjskole og Professionshøjskolen Absalon live med esas. Læs fortællinger fra de to institutioner om, hvordan det er gået med udrulningen indtil nu.

Februar 2021: Udrulningen af esas nærmer sig for bølge 1

Mens vinterferien nærmer sig for nogle, nærmer udrulningen af esas sig for professionshøjskolerne i bølge 1. I weekenden konverteres data for de første tre institutioner - UCN, UCL og UC SYD. Absalon og Københavns Professionshøjskole følger 14 dage senere.

December 2020: God jul og tak for samarbejdet i 2020

Juletiden nærmer sig, og vi vil med dette sidste nyhedsbrev i 2020 ønske alle en god jul og et godt nytår – om end det nok for de fleste bliver en noget anderledes afslutning på året end sædvanlig.

November 2020: En travl og spændende uge hos piloterne

Her på anden uge efter pilotudrulningen af esas, har redaktionen talt med de tre pilotinstitutioner Cphbusiness, VIA og SIMAC. Alle melder om en både travl og spændende første uge – læs de implementeringsansvarliges historier her.

Oktober 2020: esas er i luften

Efter en arbejdsom weekend både i esas-projektet og på de tre pilotinstitutioner, Cphbusiness, VIA University College og SIMAC, er esas her til morgen kl. 8.00 sat i pilotdrift.

August 2020: Pilotimplementering nærmer sig

Sommerferien er ved at være forbi, og pilotimplementeringen af esas og nemStudie nærmer sig. De øvrige implementeringsbølger er ligeledes ved at blive planlagt – og så har alle i den kommende måned mulighed for at se pilotversionen af esas og nemStudie på virtuelle fremvisninger. Læs mere om det her

Maj 2020: Pilotversionen af esas er udviklet og testes i det virtuelle rum

Som så mange andre steder er arbejdet i esas-projektet foregået fra hjemmekontorerne de seneste måneder. Det betyder ikke, at projektet har ligget stille – tværtimod. Der arbejdes effektivt fra alle sider, pilotversionen af esas og nemStudie er udviklet og testdeltagere tester i det virtuelle rum.

Februar 2020: Seneste nyt fra esas-projektet

Den seneste tid har stået i planlægningens tegn i esas-projektet. Efter længere tids detailplanlægning, analyser og drøftelser med institutionerne blev det i januar besluttet at flytte pilotudrulningen til efteråret. Imens arbejdes på færdiggørelse af funktionalitet, test og lokal forberedelse.

November 2019: esas testes på kryds og tværs

I disse uger har mange fra både institutionerne og esas-projektet ’fingrene nede i esas’. Der køres funktionelle test med deltagelse af repræsentanter fra institutionerne, og der køres prøvekonvertering for pilot- og bølge 1-institutioner med datakontrol fra både institutionernes og projektets side.

September 2019: esas fremvist for mere end 600 brugere

Der er sket meget i esas-projektet siden sidste nyhedsbrev. I denne udgave samler vi op på en række af nyhederne – læs bl.a. om de netop afholdte roadshows, status på udvikling, esas-selvbetjening og implementering. Næste nyhedsbrev udsendes kort efter efterårsferien med opsamling på flere nyheder.

Juni 2019: Seneste nyt fra esas-projektet

Lige på trappen til sommerferien for de fleste kommer her seneste nyt fra esas-projektet, der blandt andet handler om implementeringsbølger, en ny informationskanal, roadshows og status på udvikling og test.

Maj 2019: Sidste udviklingsfase i gang

Udviklingen af esas er nu i den sidste fase, og der er gang i en lang række aktiviteter på både implementerings-, udviklings- og testsiden, bl.a. er slutbrugere nu i gang med at teste. Den samlede tidsplan for esas er netop blevet justeret og forlænget med cirka en måned - læs mere om detaljerne her

Februar 2019: Alle med på implementeringsbølgen

Dørene til et nyt år er slået op, og i projekt esas er vi godt i gang med den næstsidste udviklingsfase og diverse forberedende implementeringsaktiviteter. På udviklingssiden er esas på opfordring fra de deltagende institutioner i gang med at blive udvidet med en selvbetjeningsløsning.

Oktober 2018: Kickoff for esas’ implementeringsspor

Kalenderen og bladenes falmende farver afslører, at sommeren officielt er forbi. Den dejlige danske sommer til trods blev der arbejdet fokuseret i projekt esas, og vi er nu trådt ind i et travlt efterår med fokus på fortsat udvikling, implementering, forberedelse til konvertering og meget mere.

Juni 2018: Første større delmål i hus

Det siges, at godt begyndt er halvt fuldendt. Styregruppen for projekt esas har fået en demonstration af, hvad der er blevet udviklet i esas i den 1. udviklingsfase, og styregruppen har godkendt projektets overgang til 2. udviklingsfase.

Maj 2018: Fundamentet for esas løsning er på plads

Sommeren er lige rundt om hjørnet, og det er afslutningen af første ud af fire udviklingsfaser i projekt esas også. Dermed er fundamentet for det nye studieadministrative system på plads.

Marts 2018: Projekt esas - Nu er udviklingen af esas i gang

De første spadestik til udviklingen- og de første tests og demoer er gennemført. Det har gjort alle klogere på metoder og processer, som evalueres og forbedres løbende igennem projektets levetid. Udviklingsfasen varer til og med 2019, inklusiv pilotudrulning af esas hos tre udvalgte institutioner.

December 2017: Projekt Nyt SIS - Designfasens indhold og afslutning

Det er snart jul, hvilket ofte byder på travlhed. Det samme kan siges om Projekt Nyt SIS, hvor de involverede parter alle arbejder dedikeret og intensivt med designfasens produkter. Trods travlhed, er humøret højt og projektet ser frem til at levere løsningsdesignet medio januar 2018.

November 2017: Projekt Nyt SIS - det første nyhedsbrev

I dette nyhedsbrev løftes sløret for et nyt navn til systemet. Du bliver også klogere på, hvad projektet har været igennem, hvordan der arbejdes og hvad den nærmeste fremtid byder på.

Handlinger tilknyttet webside