Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2022 Nye værktøjer skal hjælpe til at forbedre forholdene for studerende med funktionsnedsættelser

Nye værktøjer skal hjælpe til at forbedre forholdene for studerende med funktionsnedsættelser

Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM) har udarbejdet et fagligt vejledende materiale målrettet studerende og de videregående uddannelsesinstitutioner og platformen minstudieplan.dk til planlægning af studieforløb for studerende med funktionsnedsættelse.
Kontakt
Ida Vinther Poulsen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 83 27
Email: ivpo@ufm.dk

04. februar 2022

Vejledningsmaterialet skal blandt andet give institutionerne bedre forudsætninger for at træffe afgørelser funderet i den enkelte studerendes behov som følge af en funktionsnedsættelse. Materialet har til formål at udbrede viden om betydningen af forskellige funktionsnedsættelser i konkrete uddannelsessituationer og skal være med til at nedbryde barrierer mellem studerende og undervisere.

Materialet kan findes digitalt og bestilles fysisk her:

Derudover har DCUM nu også lanceret den digitale platform www.minstudieplan.dk i et forsøg med et planlægningsværktøj til understøttelse af helhedsorienterede studieplaner på de videregående uddannelser. DCUM vil i løbet af 2022 sammen med en række videregående uddannelsesinstitutioner arbejde med implementering og evaluering af værktøjet.

Initiativerne var del af den handicappolitiske aftale, som et bredt flertal i Folketinget indgik i maj 2021.

Senest opdateret 06. februar 2022