Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2020 Ny taskforce skal se på studerendes praktik

Ny taskforce skal se på studerendes praktik

Mange studerende får i denne tid afbrudt deres praktik på grund af situationen med Covid-19. Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har nedsat en taskforce, der skal finde løsninger.

03. april 2020

Tusindevis af studerende oplever at få enten afbrudt eller udskudt deres praktik som følge af corona-situationen, hvor store dele af Danmark er lukket ned. 

Professionshøjskolerne står med en særlig udfordring med mere end 25.000 studerende i planlagt praktik i løbet af foråret 2020. Uddannelses- og forskningsministeren har derfor etableret en hurtigtarbejdende taskforce, der skal finde konkrete løsninger på udfordringerne, både i forhold til den afbrudte praktik og for den praktik, der kommer.

Mange institutioner arbejder allerede på højtryk for at finde løsninger for hver enkelt uddannelse. Med taskforcen håber uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, at man i fællesskab kan finde løsninger, der sikrer, at så mange studerende som muligt gennemfører deres uddannelse uden forsinkelse.

Samtidig er det også vigtigt at finde løsninger, der er realistiske i forhold til den situation, der vil være på en række praktiksteder i den offentlige sektor og i det private erhvervsliv både aktuelt og måske også i en rum tid fremover. Det gælder ikke mindst i sundhedssektoren. Og endelig skal uddannelserne fortsat gennemføres på en fagligt forsvarlig måde.

Taskforcen vil bestå af repræsentanter fra ledelserne på professionshøjskolerne samt fra KL, Danske Regioner og Studenterforum UC.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Ministeriets pressetelefon: 7231 8181

Senest opdateret 04. april 2020