Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2020 Studerende får sommeradgang til de videregående uddannelser

Studerende får sommeradgang til de videregående uddannelser

Nu får studerende mulighed for at bruge læsesale, grupperum, biblioteker og lignende hen over sommeren. De videregående uddannelsesinstitutioner kan nu åbne for flere fysiske faciliteter.
Kontakt
Dorthe Høst Sarup
Kontorchef
Tlf.: +45 30 13 42 94
Email: dhs@ufm.dk

19. juni 2020

Meget på de videregående uddannelsesinstitutioner er stadig påvirket af coronasituationen. Nu bliver der taget endnu et skridt nærmere en fuld genåbning. De videregående uddannelsesinstitutioner får mulighed for at lade studerende benytte uddannelsesstedernes læsesale, grupperum, biblioteker og lignende hen over sommeren. Det skal være med til at gøre studielivet lettere for de studerende, der har behov for at komme ind på deres uddannelsessted.

- Det betyder rigtig meget at møde fysisk. Det har stor betydning for, om man føler sig hjemme på sin uddannelse, trives og har stærke fællesskaber, at man kan få lov til at møde op. Det er svært at føle sig som studerende, hvis den eneste kontakt man har med uddannelsen, underviserne og medstuderende er online. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu kan give flere studerende mulighed for at møde på institutionen hen over sommerferien, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Det betyder noget for både de studerendes trivsel og for deres læring, at institutionerne bliver åbnet for forberedelse til reeksamen, større opgaver eller planlægning af studiestartsarrangementer. For studerende, der er blevet forsinket, giver åbningen bedre rammer for at studere og dermed til at indhente noget af det tabte.

- Det har været en hård tid for mange – både fagligt og socialt – når alle uddannelsesstederne er lukket ned. Vi har i regeringen lyttet til de mange ønsker fra de studerende. Derfor glæder det mig, at vi kan åbne mere, så studerende får adgang til læsesale og biblioteker hen over sommeren, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Der bliver adgang til de videregående uddannelsesinstitutioner fra mandag den 22. juni 2020, men det er op til de enkelte uddannelsesinstitutioner at beslutte, hvilke faciliteter, der bliver givet adgang til. Studerende skal holde sig orienteret på deres uddannelsesinstitutions hjemmeside for yderligere information.


For yderligere oplysninger, kontakt:

For uddannelses- og forskningsministeren, kontakt ministeriets pressetelefon, tlf: 7231 8181

For øvrige spørgsmål, kontakt kontorchef Dorthe Høst Sarup, tlf: 7231 9570, e-mail: dhs@ufm.dk

Senest opdateret 19. juni 2020