Gå til indhold

Nu kan dimittenderne fejres: Opdaterede retningslinjer for uddannelsesafslutninger

20. maj 2021
Opdaterede retningslinjer giver nu nyudklækkede dimittender mulighed for at fejre deres afslutning på uddannelsen.

Regeringen har på baggrund af anbefalinger fra sundhedsmyndighederne opdateret retningslinjerne for uddannelsesafslutninger, så det nu igen bliver muligt at fejre dimittenderne til afslutningsarrangementer på de videregående uddannelsesinstitutioner – dog med særlige corona-forholdsregler.

Retningslinjerne gør det muligt at have op til 500 siddende deltagere og skal sikre, at fejringerne sker på en måde, hvor risikoen for smitte med COVID-19 minimeres.

De opdaterede retningslinjer betyder blandt andet, at:

  • Fejringer af uddannelsesafslutninger, dimissioner mv., som foregår indendørs med siddende gæster, kan gennemføres med op til 500 personer. Arrangementerne skal gennemføres i henhold til gældende retningslinjer for de videregående uddannelser, herunder vedrørende brug af værnemidler, afstandsanbefalinger og fokus på rengøring, hygiejne og luftskifte. Der indgår desuden et arealkrav for at sikre god plads til alle deltagere.
  • Der vil i overensstemmelse med de nuværende retningslinjer gælde krav om test, så alle ansatte, studerende og besøgende ved fysisk fremmøde skal have opnået et negativt testresultat inden for de seneste 72 timer ved gennemførelse af enten antigen- eller PCR-test for COVID-19, medmindre man er undtaget testkravet.

For yderligere oplysninger:

De videregående uddannelsesinstitutioners spørgsmål vedrørende COVID-19 kan rettes til: info-covid-19@ufm.dk.

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181.

Studerende får yderligere information fra deres uddannelsesinstitution og skal henvende sig til denne, såfremt der er spørgsmål. 

Handlinger tilknyttet webside