Gå til indhold

Nye anbefalinger for sociale arrangementer og socialt samvær

22. maj 2021
Genåbningsaftalen fra d. 18. maj medførte en fuld genåbning af de videregående uddannelser, og nu er der flere gode nyheder til de mere end 250.000 studerende. Sundhedsstyrelsen er nemlig kommet med nye og mere lempelige anbefalinger for sociale arrangementer og socialt samvær

Som det fremgår af den seneste genåbningsaftale, der blev indgået d. 18. maj af regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet har Sundhedsstyrelsen nu opdateret deres anbefalinger for sociale arrangementer og socialt samvær.

Anbefalingerne gælder fra d. 21. maj, og de omfatter også de videregående uddannelser. Dermed får institutionerne, studenterorganisationerne og de frivillige foreninger nu flere værktøjer til at styrke de studerendes tilknytning til uddannelserne igen og til at genstarte studielivet efter nedlukningen.

Helt konkret vil det betyde følgende: 

  • Anbefalingen om at aflyse sociale arrangementer i regi af de videregående uddannelser erstattes med en anbefaling om, at disse kan afholdes inden for en nærmere afgrænset gruppe, der ikke antalsmæssigt overstiger det gældende indendørs forsamlingsforbud.
  • Anbefalingen om at aflyse bl.a. studieture over flere dage, som er planlagt som led i undervisning mv. erstattes af en anbefaling om, at disse kan afholdes inden for en gruppeinddeling, f.eks. det enkelte hold.

Afholdelsen af sociale og faglige arrangementer skal ske inden for nærmere definerede retningslinjer og under hensyntagen til de enhver tid gældende anbefalinger om forebyggelse af smittespredning, herunder god hygiejne og afstand, samt at personer med symptomer på COVID-19 skal blive hjemme.

De nye anbefalinger er mere lempelige end de tidligere anbefalinger, der blev indført af Sundhedsstyrelsen i september 2020 i lyset af den stigende smitte i samfundet. Med de nye anbefalinger kan de studerendes tilbagevenden til uddannelsesinstitutionerne understøttes og tilknytningen til deres uddannelser styrkes.


For yderligere oplysninger:

De videregående uddannelsesinstitutioners spørgsmål vedrørende COVID-19 kan rettes til: info-covid-19@ufm.dk.

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181.

Studerende får yderligere information fra deres uddannelsesinstitution og skal henvende sig til denne, såfremt der er spørgsmål.

Handlinger tilknyttet webside