Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2021 Nye profiler indtræder i Det rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser (RUVU)

Nye profiler indtræder i Det rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser (RUVU)

For at styrke RUVU’s samlede kompetenceprofil yderligere, har uddannelses- og forskningsministeren udpeget to nye medlemmer, så RUVU fra årsskiftet vil bestå af i alt syv medlemmer.
Kontakt
Kevin Gønge
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 78 51
Email: kevg@ufm.dk
Camilla Badse
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 86 16
Email: cba@ufm.dk

20. december 2021

De nye medlemmer er Per Christensen, administrerende direktør i den rådgivende ingeniørvirksomhed WSP og Angélique Espensen, direktør for uddannelse hos Microsoft Danmark og Island.

RUVU’s medlemmer er alle udpeget af ministeren på baggrund af deres personlige kompetencer. Udvalget skal tilsammen have en bred indsigt i hele det videregående uddannelsesområde og de samfundsøkonomiske overvejelser og prioriteringer i forbindelse hermed. Udvalget besidder tillige indgående kendskab til udviklingen i kompetencebehovene på det danske arbejdsmarked, samt international erfaring med vurdering af uddannelsesbehov.

  • RUVU har til opgave at vurdere relevansen af nye uddannelser og nye uddannelsesudbud i forbindelse med prækvalifikation.
  • Konkret skal udvalget forholde sig til, om en ny uddannelse eller et nyt udbud er hensigtsmæssigt set i et samfundsøkonomisk og uddannelsespolitisk perspektiv.
  • Prækvalifikationen skal sikre, at den nye uddannelse/det nye udbud er relevant for arbejdsmarkedet og dækker et behov i det samlede uddannelsesudbud.
Senest opdateret 21. december 2021