Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2022 To tyrkiske uddannelser er fjernet fra SU-listen

To tyrkiske uddannelser er fjernet fra SU-listen

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har genvurderet SU-godkendelsen af to tyrkiske uddannelser og har på grund af manglende dokumentation fjernet dem fra listen over SU-godkendte uddannelser.

19. april 2022

Det er nu ikke muligt for danske studerende at søge om SU til Undergraduate Program in Theology eller BA Theology i Tyrkiet.

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har fjernet de to uddannelser fra listen over SU-godkendte uddannelser, da styrelsen i forbindelse med en genvurdering af uddannelserne ikke har modtaget den efterspurgte dokumentation for adgangskravene på uddannelserne.

Det sker efter, at der er rejst tvivl om, hvorvidt uddannelserne har adgangskrav af en karakter, der ikke er accepteret i Danmark. Efter sædvanlig praksis har styrelsen som led i en genvurdering af SU-godkendelserne efterspurgt yderligere dokumentation for adgangskravene på uddannelserne.

Studerende, der er startet på de to uddannelser inden den 17. januar 2022 og fået tilsagn om SU, vil fortsat have krav på SU. Uddannelserne vil kunne komme tilbage på listen over godkendte SU-uddannelser, hvis styrelsen modtager dokumentation for, at adgangskravene lever op til de danske SU-regler.

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen siger:

- Det er godt og vigtigt, at unge har muligheden for at rejse ud og studere i udlandet. Her kan de lære om deres fag på nye måder og komme hjem med erfaringer, sprogkundskaber og viden, der styrker både dem selv og samfundet. Men kvaliteten og indholdet af uddannelserne skal være i orden. Er der ikke den fornødne dokumentation for, at en uddannelse har en karakter, som vi kan stå inde for i Danmark, må vi hive i bremsen. Det har Uddannelses- og Forskningsstyrelsen gjort her.

Fakta:

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har ansvaret for SU-godkendelser af udenlandske uddannelser og behandler årligt ca. 2700 ansøgninger fra studerende, der ønsker at læse en hel uddannelse i udlandet med dansk SU.

Uddannelses- og forskningsministeren har i dag oversendt Uddannelses- og Forskningsstyrelsens redegørelse i sagen til Folketingets Uddannelses- og Forskningsudvalg.


For yderligere oplysninger:

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181 eller mail: presse@ufm.dk

Senest opdateret 21. april 2022