Gå til indhold

Kandidatudvalget offentliggør sin delafrapportering

19. juni 2024
Som det følger af Kandidatudvalgets kommissorium, har udvalget haft til opgave at udarbejde en delafrapportering, der indeholder foreløbige overvejelser og anbefalinger fra udvalgets arbejde. Delafrapporteringen er nu offentliggjort.

Som opfølgning på Aftale om rammerne for reform af universitetsuddannelserne i Danmark blev der i Forligstillæg om et kommissorium for et nyt kandidatudvalg i august 2023 nedsat et kandidatudvalg.

Kandidatudvalgets kommissorium fastlægger, at Kandidatudvalget skal udgive en delafrapportering forud for den endelige afrapportering, der planmæssigt afleveres til uddannelses- og forskningsministeren i oktober 2024. Kandidatudvalgets delafrapportering skal give et indblik i udvalgets drøftelser inden for de seks spor, som er beskrevet i kommissoriet.

I første del af arbejdet har udvalget fokuseret på at drøfte det nye uddannelseslandskab og de nye uddannelsestyper. Derudover har udvalgsmedlemmerne bl.a. givet input til forskellige modelvalg vedrørende fordelingen af sektordimensionering og fordelingen af nye engelsksprogede studiepladser i 2024.

Videre proces for udvalgets arbejde

Delafrapporteringen giver et indblik i Kandidatudvalgets foreløbige drøftelser. Udvalget understreger, at drøftelserne om fremtidens kandidatlandskab vil fortsætte frem mod den endelige afrapportering afleveres i oktober 2024.

Kandidatudvalget har i den første del af arbejdet fokuseret på spor 1 og 6, hvilket afspejles i delafrapporteringen. Udvalget har påbegyndt sine drøftelser af spor 2-5. Dette arbejde fortsættes frem mod den endelige afrapportering.

Handlinger tilknyttet webside