Gå til indhold

50 millioner kroner til at styrke velfærdsuddannelser uden for de store byer

10. december 2020
Der skal være bedre muligheder for at få en velfærdsuddannelse uden for de store byer, og uddannelserne skal styrkes. Derfor vil regeringen, sammen med sine støttepartier, give 50 millioner kroner specifikt til velfærdsuddannelser uden for de store byer.

Dygtige lærere, pædagoger, sygeplejersker, jordemødre og socialrådgivere spiller en helt central rolle i vores velfærdssamfund. Derfor skal de vigtige velfærdsuddannelser også være til stede i hele landet. Som led i styrkelsen af uddannelsestilbud uden for de store byer ønsker regeringen og dens støttepartier at give 50 millioner kroner til de seks professionshøjskoler, der huser velfærdsuddannelserne.

- Velfærd og balance i hele Danmark går hånd i hånd. Derfor er det vigtigt, at vores velfærdsuddannelser er stærkt til stede i hele landet – også uden for de store byer. Vi har brug for endnu flere dygtige lærere, sygeplejersker, pædagoger, jordemødre og socialrådgivere med rødder i alle egne af Danmark. Derfor er jeg meget tilfreds med, at alle regeringens støttepartier bakker op om at give en ekstra pose penge til professionshøjskolerne rundt om i hele landet, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Pengene skal gå til at professionshøjskolerne gør velfærdsuddannelserne bedre og sørger for, at der er flere attraktive studiepladser uden for de store byer. Det skal blandt andet være med til at sørge for, at det fremover bliver nemmere at tiltrække dygtig arbejdskraft til kommuner og sygehuse i hele landet.

- Indsatsen for at styrke vores uddannelser uden for de store byer er ikke gjort med de her penge. Men nu giver vi professionshøjskolerne luft til at kunne gøre noget ekstra på uddannelserne. Jeg glæder mig til at se, hvordan pengene kommer ud at leve. Det er op til skolerne selv at prioritere, hvordan pengene skal bruges, så længe de går til at udvikle og styrke velfærdsuddannelserne uden for de store byer. Jeg stoler på, at skolerne bedst ved, hvor pengene kan gøre mest gavn, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

De 50 millioner kroner bliver ligeligt fordelt mellem de seks professionshøjskoler, der udbyder velfærdsuddannelser. Det drejer sig om Københavns Professionshøjskole, Professionshøjskolen Absalon, Professionshøjskolen UC Nordjylland, Professionshøjskolen UC Syddanmark, Professionshøjskolen VIA University College samt UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Uddannelses- og forskningsministeren forelægger nu forslaget for Folketingets Finansudvalg, hvor der allerede er opbakning fra regeringens støttepartier; Radikale, SF og Enhedslisten.

De 50 millioner kroner til velfærdsuddannelserne bliver taget fra et ledigt råderum på Uddannelses- og Forskningsministeriets område.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181

Handlinger tilknyttet webside