Gå til indhold

Ministre inviterer til topmøde om unges trivsel under COVID-19

20. november 2020
Uddannelses- og forskningsministeren og kulturministeren inviterer til topmøde om unges trivsel under COVID-19 den 26. november. Med hjælp fra omkring 80 interessenter, organisationer, eksperter og unge skal mødet føre til nye aktiviteter og tiltag, som kan forbedre unges trivsel under pandemien.

Dagligdagen er udfordret af pandemien og de restriktioner, den medfører. Ikke mindst for unge, hvor fritidsaktiviteter, studielæsegrupper og fredagsbarer er sat på hold, kan hverdagen være svær.

Men pandemien har også fået nye ideer til at udfolde sig: Fællesspisning hver for sig, virtuelt morgen-check-in på uddannelserne og løvfaldsgåture for studerende i mindre grupper. Vi er sammen på nye måder. Det skal der nu bygges videre på.

For at lære af de bedste erfaringer og finde nye ideer til at forbedre trivslen blandt unge, mens pandemien står på, inviterer uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen og kulturminister Joy Mogensen en lang række interessenter, eksperter og brancher til et topmøde om unges trivsel under COVID-19:

- Jeg er imponeret over, hvordan langt de fleste af vores unge tackler pandemien. De bakker op om retningslinjerne, passer deres uddannelse og finder sammen på nye måder. Men vi må ikke lukke øjnene for, at det også er hårde tider, og det kan være svært for mange. Det kan være svært at være og føle sig som studerende hjemmefra, og at være ung fredag aften uden fysiske aftaler med vennerne. Måske mere end nogensinde har vi brug for fællesskaber. Mit håb er, at vi sammen kan give vores unge en sjovere og mere meningsfuld hverdag på trods af COVID-19, siger Ane Halsboe-Jørgensen. 

Topmødet foregår virtuelt og finder sted torsdag den 26. november kl. 9-13.

- Vi mennesker definerer os i særlig grad i kraft af de fællesskaber, vi indgår i. Og i ungdommen gør det sig måske særligt gældende. Mange unge har det ekstra hårdt lige nu, nogle gange føler de måske ligefrem, at livet er aflyst, at det har mistet sine farver. Derfor er jeg glad for, at vi mødes og sætter fokus på problemet. Og jeg er særligt glad for, at der foruden de unge også er repræsentanter fra idræts-, kultur- og foreningslivet med til mødet. Idræts-, kultur- og foreningslivet udgør i særlig grad rammen for vores fællesskaber, og de har rigtig mange gode erfaringer, som de kan dele. Vi skal sammen finde gode coronasikre idéer til, hvordan vi bevarer fællesskabsfølelsen hos unge, siger kulturminister Joy Mogensen.

Topmødet er for inviterede og kommer til at være et arbejdsmøde, hvor målet er at udvikle nye ideer til aktiviteter og fællesskaber for unge, som deltagerne på mødet og andre kan løbe videre med. Det kan være ideer til alternative måder at mødes på, digitale sammenkomster og nye måder at skabe fællesskaber på.

Ideerne vil blive samlet og udgivet på ufm.dk, så alle, der har lyst, kan være med til at føre ideerne ud i livet.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Uddannelses og Forskningsministeren: Ministeriets pressetelefon, tlf.: 7231 8181
Kulturministeren: Ministeriets pressetelefon, tlf.: 2276 5116

Handlinger tilknyttet webside