Gå til indhold

Presseinvitation til Undervisningsprisen 2020

17. september 2020
30. september 2020 bliver Uddannelses- og Forskningsministeriets undervisningspris uddelt for første gang. H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen overrækker prisen til syv inspirerende og engagerede undervisere på de videregående uddannelser.

Undervisningsprisen er en hyldest til de gode undervisere. De syv priser på hver 500.000 kroner er en anerkendelse af de fremragende undervisere, og skal være med til at skabe opmærksomhed om inspirerende, inddragende og nytænkende undervisere, som har stor betydning for de studerende og for måden, man lærer på.

Prisen består af en personlig hæderspris på 200.000 kroner og 300.000 kroner, som skal bruges på udviklingsaktiviteter, der skaber et godt og engagerende undervisningsmiljø.

På grund af situationen med coronavirus bliver prisoverrækkelsen afholdt som et mindre arrangement, hvor uddannelses- og forskningsministeren er vært for en frokost med prismodtagerne. Derefter ankommer H.K.H. Kronprinsessen for at overrække priserne til de syv vindere sammen med uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Pressen er velkommen ved prisoverrækkelsen, som finder sted:

Onsdag den 30. september 2020, kl. 13.15-13.45
Uddannelses- og Forskningsministeriet
Børsgade 4
1215 København K

Seneste mødetid for pressen er kl. 12.45, hvor der er pressebriefing.

Der bliver uddelt syv priser for at alle typer af videregående uddannelsesinstitutioner er repræsenteret. De syv undervisningspriser er fordelt på følgende måde:

  • Universiteterne: To prismodtagere
  • Professionshøjskolerne: To prismodtager
  • Erhvervsakademierne: Én prismodtager
  • Udbyderne af de højere kunstneriske uddannelser: Én prismodtager
  • Udbyderne af maritime uddannelser: Én prismodtager

Pressetilmelding skal ske via mail til senest den 29. september 2020 klokken 12.00. Navn og medie bedes oplyst i mailen.

Der kan blive tale om restriktioner for pressen på grund af situationen med COVID-19.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressekonsulent i Uddannelses- og Forskningsministeriet Rasmus Baad, , 72 31 80 73

Handlinger tilknyttet webside