Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2020 Regeringen klar med økonomisk hjælp til modtagere af voksenuddannelsesstøtte

Regeringen klar med økonomisk hjælp til modtagere af voksenuddannelsesstøtte

Regeringen og et bredt flertal af Folketingets partier har besluttet at give kompensation til modtagere af Statens Voksenuddannelsesstøtte, der er kommet i klemme som følge af COVID-19.

11. juni 2020

På grund af situationen med coronavirus har flere uddannelsessøgende, der modtager Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU), fået aflyst eller udsat deres uddannelsesforløb. Det betyder også, at de mister retten til SVU. SVU er en uddannelsesstøtte, der giver mulighed for at efter- eller videreuddanne sig i arbejdstiden. SVU bliver blandt andet givet i form af kompensation for løn til en orlovsperiode. Og hvis de uddannelsessøgende heller ikke kan komme tilbage til deres arbejde i den aftalte orlovsperiode, får de hverken løn eller uddannelsesstøtte. Derfor er der nu kompensation på vej.

- Det glæder mig, at et bredt flertal i Folketing er klar til at give en håndsrækning til den her gruppe, som ikke kan gennemføre deres uddannelsesforløb. De står i en svær situation på grund af coronakrisen, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Op mod 200 uddannelsesforløb, hvor der allerede er ansøgt om og tilkendt SVU, forventes at blive aflyst eller udsat på grund af COVID-19 situationen. Den samlede kompensation forventes at beløbe sig til knap 2 millioner kroner.

SVU, der bliver udbetalt direkte til arbejdsgiveren, er ikke omfattet ordningen med kompensation.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Kontorchef Merete Roos, e-mail: mroo@ufm.dk, telefon: 7231 7950

Senest opdateret 11. juni 2020