Gå til indhold

Syv fremragende undervisere bliver hyldet med Undervisningsprisen

29. september 2020
H.K.H Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen uddeler Undervisningsprisen til syv af Danmarks dygtigste undervisere. Underviserne, der i alt modtager 3,5 mio. kr., bliver hyldet for deres evne til at inddrage, inspirere og pirre nysgerrigheden hos de studerende

En god underviser kan gøre en verden til forskel. Det skal anerkendes, fejres og belønnes. Og det sker, når H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen for første gang uddeler Undervisningsprisen til syv undervisere på de videregående uddannelser, der hver får en halv million kroner.

De syv vindere af Undervisningsprisen spænder bredt og har hver især udmærket sig ved at nytænke deres undervisning, skabe engagement og inspirere både studerende og kolleger.

- De syv prismodtagere har på forskellig vis formået at forny og udfordre traditionelle undervisningsformer – både når det gælder om at involvere de studerende, give feedback og skabe et godt studiemiljø for læring. Det er vigtigt med undervisere, der engagerer de studerende og pirrer deres nysgerrighed, så de studerende får endnu mere lyst til studiet og får endnu mere ud af det. Jeg er sikker på, at prismodtagerne vil være en stor inspiration for andre undervisere, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

De syv undervisere modtager hver 500.000 kroner. De 200.000 kroner er en personlig hæderspris, mens 300.000 kroner er øremærket aktiviteter, der kan være med til at skabe god og engagerende undervisning på uddannelsesinstitutionen. Undervisningsprisen skal på den måde være med til at sætte fokus på, hvor vigtigt det er med gode undervisere.

- Der skal være mere prestige i at være en god underviser. Vores dygtige undervisere på de videregående uddannelser fortjener større anerkendelse. Faktisk bør fremragende undervisning have samme høje status som fremragende forskning på de videregående uddannelser, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

De syv prismodtagere underviser på en videregående uddannelsesinstitution. Der er to prismodtagere fra universiteterne, to prismodtagere fra professionshøjskolerne og en prismodtager fra henholdsvis erhvervsakademierne, de kunstneriske uddannelsesinstitutioner og de maritime uddannelsesinstitutioner. Det er ledelsen på den enkelte uddannelsesinstitution, der i samarbejde med de studerende, har indstillet kandidater til det relevante rektorkollegium, som så har besluttet, hvem der skal indstilles til priserne.

Modtagere af Undervisningsprisen 2020 er:


For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressekonsulent i Uddannelses- og Forskningsministeriet, Rasmus Baad: 7231 8073 eller rasb@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside