Gå til indhold

Uddannelses- og forskningsminister forlænger mulighed for ekstra SU-lån

22. april 2020
Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen forlænger nu de ekstraordinære SU-lånemuligheder, der giver studerende på ungdomsuddannelser og videregående uddannelser mulighed for at optage ekstra lån i forbindelse med COVID-19. I første omgang frem til sommerferien.

I lyset af den fortsatte COVID-19-situation forlænger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen nu de ekstraordinære SU-muligheder med forhøjede studielån og slutlån, så ordningen ligeledes kommer til at omfatte maj og juni 2020. Forslaget har bred politisk opbakning blandt partierne i Folketinget. 

- Det er vigtigt, at vi politisk skaber tryghed omkring de studerendes økonomi. Mange studerende er pressede i øjeblikket, og der er ikke brug for unødig bekymring om, hvorvidt de har penge nok på kontoen til at betale husleje, el-regninger og andet i de kommende måneder. Vi ved, at mange unge både er psykisk belastede og økonomisk pressede på grund af den situation, vi befinder os i. Derfor forlænger vi nu de ekstraordinære muligheder for SU-lån. I første omgang frem til juli. Samtidig følger vi situationen tæt i forhold til, om det bliver nødvendigt at forlænge yderligere, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Forlængelsen i maj og juni vil gælde for følgende SU-områder: Ekstra SU-lån til studerende, der modtager SU, ekstra slutlån til studerende, der er sidst i deres videregående uddannelse og ekstra SU-lån til studerende på videregående uddannelser, der er i lønnet praktik i maj og juni 2020.

Læs mere om muligheden for at optage ekstra lån og om ansøgning på su.dk.

For yderligere oplysninger, kontakt:


For pressehenvendelser til uddannelses- og forskningsministeren, kontakt Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181

For henvendelser om faglige spørgsmål til initiativet, kontakt, Theis Lundgaard Olsen: 72 31 79 06 

Handlinger tilknyttet webside