Gå til indhold

Pressemeddelelser 2021

Her kan du se pressemeddelelser fra 2021.
Viser 1-8 af 8 resultater
Studerende får corona-hjælp: 100 millioner kroner til videregående uddannelser
Publiceringsdato 03. marts 2021 På grund af nedlukningen har mange studerende ikke fået undervisning i flere praktiske elementer af deres uddannelse. Problemet er særligt presserende for sidsteårsstuderende. Derfor afsætter regeringen og Folketinget nu 100 mio. kr. til ekstra tiltag og undervisning på praksisrettede uddannelser.
Nu kan du få et forskerbesøg hjemme i stuen
Publiceringsdato 25. februar 2021 Invitér en forsker på besøg gennem skærmen og bliv klog på alt fra det ydre rum over søvn til den grønne omstilling. Du kan nu bestille et gratis foredrag fra en af de mere end 200 forskere, der stiller op via Bestil en Forsker-ordningen og fortæller om deres forskning og svarer på dine spørgsmål.
Danske forskere leverer rum-teknologi til Marslanding
Publiceringsdato 18. februar 2021 Torsdag den 18. februar lander NASA’s rover Perseverance i Jezero-krateret på Mars, hvor den har til opgave at udforske et udtørret floddelta. Når Perseverances arbejde går i gang, bliver det med hjælp af dansk udstyr.
STEM-uddannelser kan føre til rumjobs
Publiceringsdato 16. februar 2021 Har du, hvad der skal til? For første gang siden 2008 søger Den Europæiske Rumorganisation (ESA) nye astronauter, og det er STEM-kvalifikationerne, der bliver efterspurgt.
Onlineundervisning går ud over studerendes læring
Publiceringsdato 05. februar 2021 Seks ud af 10 studerende vurderer, at deres faglige udvikling er dårligere med onlineundervisning end normalt. Underviserne oplever også et fald i kvaliteten. Det viser en omfattende undersøgelse af onlineundervisningen på de videregående uddannelser under forårets corona-nedlukning.
150 millioner kroner til udstyr og faciliteter, der understøtter den grønne omstilling
Publiceringsdato 04. februar 2021 Den gennemgående grønne tråd i forskningsarbejdet fortsætter, når der de næste fire år f.eks. skal indkøbes nyt udstyr og bygges testfaciliteter og forsøgsanlæg til forskningen. Uddannelses- og forskningsministeren giver 150 mio. kr. til forskningsinfrastrukturer, der understøtter grøn omstilling.
Langt flere er kommet ind på en velfærdsuddannelse i efteroptaget
Publiceringsdato 01. februar 2021 Både lærer- og pædagoguddannelsen har fået flere studerende i efteroptaget end tidligere. 546 flere har fået plads, især uden for de store byer. Det glæder ministeren, der peger på direkte SMS-kontakt med tilbud om ekstra studievejledning til alle afviste ansøgere som en del af årsagen.
Uddannelses- og forskningsministeren vil styrke unges trivsel med trivselskaptajner, coronabuddies og platforme for fællesskaber
Publiceringsdato 23. januar 2021 Unges trivsel har taget et stort dyk under COVID-19. Det viser nye tal fra Uddannelses- og Forskningsministeriet. Uddannelses- og forskningsministeren præsenterer nu en række idéer, der er blevet udviklet på et trivselstopmøde, og som kan være med til at styrke trivslen blandt unge under corona.