Gå til indhold

Fremragende undervisere bliver fejret og hyldet med Undervisningsprisen

26. september 2021
H.K.H Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen uddeler Undervisningsprisen til Danmarks dygtigste undervisere. Underviserne modtager i alt 3,5 millioner kroner og bliver hyldet for deres evne til at inddrage, inspirere og pirre nysgerrigheden hos de studerende.

En god underviser kan gøre en kæmpe forskel. Undervisning, der inddrager, inspirerer og engagerer har stor betydning for de studerende, og for måden man lærer på. Det skal anerkendes og belønnes, når H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen mandag den 27. september overrækker Undervisningsprisen til de syv prismodtagere, der består af fem undervisere og to underviserteams.

- Vi skal hædre den fremragende undervisning på de videregående uddannelser, ligesom vi hædrer den fremragende forskning. Det er imponerende, hvordan underviserne på forskellige måder formår at forny undervisningen. Vi har brug for engagerede undervisere, der kan begejstre og pirre nysgerrigheden. Det er dem, vi hylder i dag, siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

De syv prisvindere modtager hver 500.000 kroner. De 200.000 kroner er en personlig hæderspris, mens 300.000 kroner er øremærket aktiviteter, der kan være med til at skabe god og engagerende undervisning på prismodtagernes uddannelsesinstitutioner.

Årets prismodtagere består af fem undervisere og to underviserteams. Der er to prismodtagere fra universiteterne, to prismodtagere fra professionshøjskolerne samt en prismodtager fra henholdsvis erhvervsakademierne, de kunstneriske uddannelsesinstitutioner og de maritime uddannelsesinstitutioner. Det er ledelsen på den enkelte uddannelsesinstitution, der i samarbejde med de studerende, har indstillet kandidater til det relevante rektorkollegium, som så har besluttet, hvem der skal indstilles til priserne.

Modtagere af Undervisningsprisen 2021 er:


For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressekonsulent i Uddannelses- og Forskningsministeriet, Rasmus Baad, 7231 8073 eller rasb@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside