Gå til indhold

Jesper Petersen fik overdraget Uddannelses- og Forskningsministeriet med en sweater

20. august 2021
Jesper Petersen, ny uddannelses- og forskningsminister, fik fredag officielt overdraget ministerposten. Den tidligere uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen, gav depechen videre med en sweater.

Den officielle overdragelse af posten som uddannelses- og forskningsminister, der har været udskudt på grund af den kritiske situation i Afghanistan, fandt fredag sted i Uddannelses- og Forskningsministeriets foyer i Børsgade.

- Jeg vil gøre mit bedste for at få de søsatte projekter godt i mål og sætte mit præg på området. Jeg vil arbejde for, at vi med uddannelse af høj kvalitet får dygtige medarbejdere både til vores virksomheder og opgaverne i vores velfærdssamfund. At vi har en stærk forskningspolitik, der bidrager til mange forskellige typer af ny viden og fremskridt og i mange tilfælde også nye forretningsmuligheder og arbejdspladser. Og jeg vil arbejde for, at vi igennem uddannelse også gerne skulle få mere hele mennesker, sagde den nytiltrådte uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

Jesper Petersen overtager Uddannelses- og Forskningsministeriet fra nu tidligere uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen, der har siddet på posten i godt og vel to år. Traditionen tro havde de gaver med til hinanden - en højskolesangbog og koncertbilletter fra Jesper Petersen til Ane Halsboe-Jørgensen og en sweater fra Ane Halsboe-Jørgensen til Jesper Petersen.

- Når jeg ikke nåede at bringe pædagoguddannelsen et bedre sted hen, så er jeg glad for, at det er dig, der skal føre det arbejde videre. Derfor har jeg en varm sweater med til dig, når dagene går ud på jorden, og du skal besøge vores pædagoguddannelser. Og så er den selvfølgelig second hand for at markere arbejdet med den grønne omstilling, sagde Ane Halsboe-Jørgensen, tidligere uddannelses- og forskningsminister ved overdragelsen.

Jesper Petersen og Ane Halsboe-Jørgensen ved overdragelsen i Uddannelses- og Forskningsministeriet
Jesper Petersen og Ane Halsboe-Jørgensen ved overdragelsen i Uddannelses- og Forskningsministeriet

Jesper Petersen kommer fra en post som Socialdemokratiets politiske ordfører. Han har været medlem af Folketinget siden 2007.

Ane Halsboe-Jørgensen overtager posten som kultur- og kirkeminister fra Joy Mogensen, der har valgt at forlade politik.


 For yderligere oplysninger:

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181

Handlinger tilknyttet webside