Gå til indhold

Ny aftale giver mulighed for forhøjelse af SU-fribeløb i 2022 for studerende i COVID-19-beredskabet

21. december 2021
Studerende skal ikke trækkes i SU, hvis de arbejder som en del af COVID-19-beredskabet. Derfor har uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen og SU-forligskredsen nu aftalt at videreføre muligheden for at få forhøjet SU-fribeløb i 2022.

Uddannelsessøgende, der deltager i samfundskritiske funktioner som led i COVID-19-beredskabet kommer også i 2022 til at kunne søge om en forhøjelse af SU-fribeløbet svarende til deres indtægt fra COVID-19-relateret arbejde. Det har regeringen og SU-forligskredsen (regeringen, V, DF, R, SF, K, LA) netop aftalt.

- Vi har brug for alle kræfter i kampen mod COVID-19. Studerende med evner og mulighed for at indgå i coronaberedskabet, skal ikke risikere at blive trukket i SU. Det er desværre ikke til at sige, hvornår vi er helt ude af epidemien, og derfor gør vi det muligt at søge om forhøjet fribeløb for hele 2022, siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

Aftalen indebærer, at man viderefører muligheden for, at uddannelsessøgende kan søge om forhøjet fribeløb, så uddannelsessøgende ikke risikerer at få et krav om tilbagebetaling af SU, hvis man har en særlig høj indkomst på grund af deltagelse i COVID-19-beredskabet.

Normalt er grænsen for indtægter ved siden af SU 9.069 kr. og 13.711 kr. om måneden på hhv. ungdomsuddannelser og videregående uddannelser. Det gælder for de måneder, hvor den studerende modtager SU i form af stipendium eller SU-slutlån. For studerende, der f.eks. har valgt SU fra i en måned, er fribeløbet højere. Studerende, der tjener mere end fribeløbet, vil få et krav om at betale SU tilbage.

En videreførelse kræver en ændring af SU-loven, som vil blive fremsat i det nye år. Uddannelsessøgende vil skulle søge om det forhøjede fribeløb senest den 31. december 2023.


For yderligere oplysninger, følg med på su.dk, der løbende bliver opdateret med information.

Har du spørgsmål vedrørende sin SU, kontakt SU-vejlederen på din uddannelsesinstitution.

Handlinger tilknyttet webside