Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2022 Bliv klogere og få pirret nysgerrigheden: Bestil en forsker

Bliv klogere og få pirret nysgerrigheden: Bestil en forsker

Skarpe forskerhjerner over hele landet tilbyder under Forskningens Døgn i april et gratis foredrag. Du kan få stillet din nysgerrighed, uanset om du vil høre om aldring, om enzymer eller om global opvarmning. Forskeren kan bestilles nu - også til et besøg i dit eget hjem.

21. februar 2022

Hvis du er sulten efter viden, står døren nu på vid gab for muligheder, uanset om du er barn eller voksen. Efter to år med covid-19-restriktioner er den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn tilbage på fuldt blus. Et af festivalens mange tilbud er Bestil en Forsker, og det giver rig mulighed for at møde en ekspert på netop det område, hvor du er mest nysgerrig.

Flere end 250 forskere står klar til at gå på talepodiet, når Forskningens Døgn åbner for foredrag 23. april og syv døgn frem. Og spændvidden af valgmuligheder er stor: Måske vil du lære, hvad tarmbakterier har af betydning for vægttab, hvordan solcellesystemer egentlig virker, lære om parasitter i fisk eller måske det danske sprogs fortid.

Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer Forskningens Døgn i år for 18. gang.

- Forskning er essentielt for at løse fremtidens udfordringer, og det er fascinerende og spændende. Derfor glæder det mig, at alle borgere får mulighed for at komme helt tæt på forskerne. Forskning er for alle og kan berige den enkelte, ligesom den stimulerer nysgerrighed hos både børn og voksne, siger uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen.

Kan holdes overalt

Foredragene varer 30-90 minutter og kan holdes alle vegne - på arbejdspladsen, på skolen, i en forening, på et bibliotek eller måske hjemme hos dig selv. Alle videbegærlige kan bestille et gratis foredrag. De eneste betingelser er, at man kan stille med et lyttende publikum på mindst 20 personer og kan tilbyde passende rammer for både forsker og publikum. Man kan maksimalt bestille to foredrag.

Forskerne, der stiller sig gratis til rådighed med deres viden, kommer med få undtagelser fra et af Danmarks universiteter. De er eksperter inden for naturvidenskab, kultur og samfund, krop og sundhed, teknologi og innovation.

Også digitale foredrag

I fjor blev alle foredrag på grund af covid-19 afviklet digitalt. Det blev en stor succes, og derfor kan man for mange af foredragenes vedkommende vælge, om man vil bestille et online foredrag, eller om man foretrækker fysisk fremmøde.

Fra mandag den 21. februar og frem til 30. marts kan du bestille en forsker. Forskningens Døgn og foredragene kan opleves fra 23. april til 30. april.

Forskningens Døgn finder sted hvert år i slutningen af april med cirka 700 begivenheder og foredrag i hele landet og mere end 70.000 besøgende. Formålet med Forskningens Døgn er at øge danskernes forståelse for forskning og forskningens betydning for vores hverdag og det danske samfund.

Se de forskellige foredrag og bestil en forsker her:


For yderligere oplysninger kontakt Uddannelses- og Forskningsministeriet:

Pressekonsulent Leonora Marienlund Klint, tlf.: 7231 8108, e-mail: lmk@ufm.dk

Projektleder Lotte Skov Holm, tlf.: 7231 8075, e-mail: lh@ufm.dk

Senest opdateret 21. februar 2022