Gå til indhold

Presseinvitation til prisuddeling: EliteForsk 2022

10. februar 2022
24. februar 2022 bliver årets EliteForsk-priser overrakt til fem fremragende forskere. H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen overrækker priserne ved et festligt arrangement i Moltkes Palæ i København.

Om EliteForsk
Uddannelses- og forskningsministeren uddeler hvert år EliteForsk-priser på 1,2 millioner kroner til fem af Danmarks dygtigste forskere for at skabe opmærksomhed om forskningen og hylde de største forskningsresultater.

Prisen er opdelt i 200.000 kroner som en personlig hæderspris, mens 1.000.000 kroner går til forskningsaktiviteter.

EliteForsk-priserne 2022 overrækkes af H.K.H. Kronprinsessen og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen. Pressen er velkommen ved arrangementet, som finder sted:

Torsdag den 24. februar 2022, kl. 13.00-16.45
Moltkes Palæ
Dronningens Tværgade 2
1302 København K

Seneste mødetid for pressen er kl. 13.30, hvor der er pressebriefing. Programmet begynder kl. 14.00.

Det er i år 16. gang, at Uddannelses- og Forskningsministeriet fejrer dansk forsknings frontløbere med uddeling af fem EliteForsk-priser og 20 rejsestipendier. Ved arrangementet skal tyve modtagere af et EliteForsk-rejsestipendium også fejres.

EliteForsk-prisuddelingen er en hyldest til dansk topforskning. Udover at modtage priser er årets prismodtagere også arrangementets faglige omdrejningspunkt. I samtale med dagens konferencier, Line Friis Frederiksen, vil de fem prismodtagere fortælle om deres største forskningsgennembrud, deres aftryk på videnskaben og samfundet og deres vej mod dansk topforskning.

De musikalske indslag leveres af sanger Jonas H. Petersen og strygerensemblet Who Killed Bambi.

Pressetilmelding skal ske via mail til rasb@ufm.dk senest den 23. februar klokken 12.00. Navn og medie bedes oplyst i mailen.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressekonsulent i Uddannelses- og Forskningsministeriet Rasmus Baad, rasb@ufm.dk, 72 31 80 73

Handlinger tilknyttet webside